Έβρος: Συνεχής πολεμικός εξοπλισμός με στόχο τους πρόσφυγες

Πηγή: Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Ένας πραγματικός πόλεμος εναντίον των προσφύγων διεξάγεται αδιάκοπα στον Έβρο. Ο ελληνικός στρατός και η συνοριοφυλακή δεν κλέβουν, βασανίζουν και επαναπροωθούν ανθρώπους, μόνο. Επιπλέον τρομοκρατούν και προβάλλουν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη πολεμική ισχύ. Πλέον, απέναντι στα θύματα των πολέμων, των κτηνωδών δικτατόρων που συνεργάζεται η ιμπεριαλιστική Δύση και της οικονομικής εκμετάλλευσης των πολυεθνικών, βρίσκονται και τα δέκα γιγαντώδη θωρακισμένα οχήματα ονόματι Δαυίδ. Προσέξτε την περιγραφή που κάνουν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι για να περιγράψουν αυτά τα τεράστια οχήματα που στέκουν απέναντι σε αμάχους, παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες:

Τα θωρακισμένα οχήματα μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με κάθε είδους ατομικό πολεμικό όπλο αλλά και χειροβομβίδες. Το κάθε ένα από αυτά, ζυγίζει τέσσερις τόνους και μπορεί να κινηθεί σε κάθε βαλτώδες έδαφος. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 24ωρη βάση, ενώ προβλέπεται η μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη. Τα «Δαυίδ» είναι κατασκευασμένα από την ισραηλινή εταιρεία Shladot και βασίζονται στη σασί του Toyota Hilux. Ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της ελληνικής αστυνομίας, ως ένα πεντάπορτο SUV, σε αντίθεση με την τρίπορτη έκδοση που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). Τα θωρακισμένα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα 205 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μοναδικό σύστημα ανάρτησης, το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται μέσα σε βουνά, δασικές περιοχές και μικρά χωριά.

Εμείς καταγγέλλουμε την κτηνώδη δράση του στρατού, της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής εναντίον ανυπεράσπιστων συνανθρώπων μας. Το ζήτημα των προσφύγων είναι ταξικό στην ολότητά του. Οι φαντάροι των λαϊκών οικογενειών που κάνουν εννεάμηνο στα σύνορα και οι φτωχοί νέοι που κατατάσσονται ΕΠΟΠ και ΟΒΑ κυνηγούν τους πιο εξαθλιωμένους των προσφύγων που τρομαγμένοι από τον πόλεμο στις χώρες τους λαμβάνουν το τεράστιο ρίσκο να περάσουν τον Έβρο και το Αιγαίο των επαναπροωθήσεων.

Το αντιπολεμικό κίνημα, μέσα και έξω από τον στρατό, πρέπει να απαντήσει σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο κατά των προσφύγων. Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στις ειδικές μονάδες και το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων. Να μην επιτρέψουν σε περίπολα να κάνουν καμιά πράξη βίας εις βάρος τους. Είναι καθοριστική η παρέμβασή τους για να μην υπάρξουν ξυλοδαρμοί, κλεψιές, βιασμοί, καταστροφή εγγράφων, παράνομες επαναπροωθήσεις. Παράλληλα, καλούμε όλον τον κόσμο να σταθεί μαζί με τους αγωνιζόμενους φαντάρους στο πλευρό των προσφύγων και να καταδικάσουμε έμπρακτα αυτά τα στυγνά κρατικά εγκλήματα, λαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ