στέμμα κορώνα

Έβαλαν τη δημοκρατία… κορώνα στο κεφάλι μας

Το περιμέναμε ότι κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές θα επιχειρούσαν έστω και έμμεσα να εκμεταλλευτούν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών – παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν προδικάσει την επιστροφή τους στα κολαστήρια της Τουρκίας.

Ένας όμως από τους πρώτους που το τόλμησαν, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έκανε και ένα χαριτωμένο γλωσσικό παραστράτημα. Μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Κωστή Παρρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και απέδειξε η φουκαριάρα η Ελλάδα, που είναι σε κρίση, που είναι ταλαιπωρημένη, που έχει προσφυγικό, ότι τη δημοκρατία την έχει κορώνα στο κεφάλι της».

Χρειάζεται προσπάθεια, από τα χιλιάδες ελληνικά γνωμικά να επιλέξεις ένα που σχετίζεται με τη μοναρχία και τους βασιλιάδες για να περιγράψεις την ελληνική δημοκρατία.

Η μόνη καλύτερη φράση που μπορούμε να σκεφτούμε, η οποία να συνδυάζει τη βασιλιά, με την εξωτερική πολιτική και το πολίτευμα είναι το «νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, διά του Σταυρού Σου, πολίτευμα»»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ