εύα καϊλή

Εσάς σας ενδιαφέρει σε ποιον υπουργό αναφέρεται η Καϊλή;

Στις 25 Φεβρουαρίου οι εφημερίδες La Repubblica, η Le Soir, το περιοδικό Knack και η Καθημερινή δημοσίευσαν τις νόμιμα ηχογραφημένες (και όχι υποκλαπείσες) τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η κρατούμενη Ευα Καϊλή με την αδερφή της Μανταλένα. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα συζητούν για το «πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του “Στέργιου”».

Και μόνο από ανθρώπινο και όχι δημοσιογραφικό ενδιαφέρον κάποιος θα έπρεπε να αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός ο Στέργιος και πολύ περισσότερο ποιος είναι ο υπουργός με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει μια πολιτικός που κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη και αν τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν περισσότερες πληροφορίες θα αναμέναμε να θέτουν το σχετικό ερώτημα με πηχυαίους τίτλους. Αντί για αυτό όμως βλέπουμε ότι ακόμη και η Καθημερινή που είχε πρώτη το θέμα προτίμησε να προτάξει λεπτομέρειες δευτερεύουσας σημασίας όπως ότι η Καϊλή χαρακτήρισε «ανώριμο» τον σύντροφό της Φρατσέσκο Τζόρτζι. Η εφημερίδα μάλιστα προχωρά και ένα βήμα παραπέρα και αμφισβητεί εμμέσως τη σοβαρότητα της πληροφορίας λέγοντας ότι η συγκεκριμένες αναφορές «γεννούν ερωτήματα και υποψίες, δίχως πάντως να είναι σαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον».

Ας δούμε τους σχετικούς τίτλους σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας

-Εύα Καϊλή: Οι εταιρείες, το USB και ο «ανώριμος» – Καθημερινή
-Εύα Καϊλή: Οι διάλογοι με την αδελφή της -Το USB και το παλιό κινητό – Lifo
-Εύα Καϊλή: Οι διάλογοι με την αδελφή της και τον πατέρα της μέσα από το κελί – Ο «ανώριμος» Τζόρτζι, η βαλίτσα και οι εταιρείες – Εθνος
-Εύα Καϊλή: Οι επικοινωνίες μέσα από την φυλακή με την αδελφή της – Το USB και ο «ανώριμος» Τζιόρτζι – Ενικός
-Qatargate: Τα οικονομικά σχέδια Εύας & Μανταλένας για το μέλλον – Ο «ανώριμος» Τζόρτζι «έπαιζε με τη φωτιά» – In.gr

Το μόνο μέσο ενημέρωσης που φαίνεται να «σηκώνει» το θέμα είναι το newsbreak το οποίο υπενθυμίζει ότι Στέργιος ονομάζεται ο γαμπρός της Ευας Καϊλή, Στέργιος Σουγιουτζόγλου ο οποίος διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «η Αναπτυξιακή Τράπεζα εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης όπου ο αγαπητός κύριος Υπουργός (Γεωργιάδης) είχε διορίσει και τον μπαμπά της κυρίας Εύας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως Πρόεδρο του ΔΣ».

Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο Στέργιο και ποιος είναι ο υπουργός στον οποίο αναφέρονται οι αδελφές Καϊλή. Προς το παρόν η μόνη είδηση που έχουμε είναι ότι στην πλειονότητά τους τα ελληνικά ΜΜΕ δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον όταν στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος υπουργός.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ