Κρουστάλλη λογοκρισία παραίτηση Βήμα Μαξίμου

Έριξαν και τον λογαριασμό του Χρήστου Αβραμίδη στο Twitter

Πηγή: efsyn.gr

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ιδιαίτερα ανησυχητικές καταγγελίες για περιστατικά λογοκρισίας στο Twitter. Αυτή τη φορά θύμα των… αλγόριθμων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έπεσε ο δημοσιογράφος, Χρήστος Αβραμίδης, με τον λογαριασμό του να έχει ανασταλεί προσωρινά. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, έλαβε προειδοποίηση από την πλατφόρμα λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας» του προφίλ.

Η τελευταία πάντως ανάρτησή του αναφερόταν στην υπόθεση της ΑΣΟΕΕ, όπου φοιτητές συνελήφθησαν χθες, μία μέρα μετά τον ξυλοδαρμό καθηγητή ο οποίος κατηγορείται για απάτη, τοκογλυφία και παιδεραστία, εν μέσω μιας επιχείρησης στρατηγικής έντασης στα ΑΕΙ ως ακόμα ένα επεισόδιο που προλειαίνει το έδαφος για την είσοδο της αστυνομίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από μια χρονιά κατακραυγής για τον περιορισμό της πρόσβασης σε αυτήν λόγω του «κόφτη» από τη θέσπιση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής.

«Παιδεραστές και τοκογλύφοι ελεύθεροι, μα οι φοιτητές με χειροπέδες. Αυτή θα είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία #ΑΣΟΕΕ #antireport», έγραψε χθες ο δημοσιογράφος. Δεν είναι η πρώτη φορά που επικριτές της λογοκρίθηκαν. Το ίδιο είχε κάνει το Facebook με κείμενο Πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών πριν έναν χρόνο, οπότε και είχε συγκεντρώσει πάνω από 5.000 ακόλουθους.
 
Χρήστες και σελίδες στο Twitter τονίζουν την μάχιμη στάση του δημοσιογράφου, καταγγέλλουν τον αποκλεισμό του από το μέσο και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους ζητώντας την άμεση επαναφορά του λογαριασμού του.

Πολλοί σχολιάζουν επίσης πως το νέο περιστατικό έρχεται λίγο μετά τη χθεσινή κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος αντί να κληθεί ως μάρτυρας για την αποκάλυψη του σκάνδαλου της Novartis αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες το Twitter έριξε τον λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου, που προέβη σε σατιρικό σχόλιο για την φιέστα του δήμου Αθηναίων με τη συναυλία του Σάκη Ρουβά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έναντι 211.000 ευρώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, ο λογαριασμός του Χρήστου Αβραμίδη στο twitter επανήλθε σε λειτουργία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ