βενεζουέλα

Επίθεση με ελικόπτερο και χειροβομβίδες από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Χαρακτηριστικά ανοιχτού πραξικοπήματος αρχίζουν να θυμίζουν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα μετά την από αέρος επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Οι δράστες έκλεψαν ελικόπτερο κρατικής υπηρεσίας και άρχισαν να πυροβολούν από αέρος το κτίριο ενώ ακούστηκαν εκρήξεις, που σύμφωνα με τις αρχές προκλήθηκαν από τη ρίψη τεσσάρων χειροβομβίδων.

Η εθνοφρουρά κατάφερε να αναχαιτίσει τους επιτιθέμενους οι οποίοι άνοιξαν πανό με αναφορά στο άρθρο 350 του συντάγματος – το οποίο επικαλούνται για να ακυρώσουν την προγραμματισμένες εκλογές για συντακτική συνέλευση στις 30 Ιουλίου.

Οι αρχές έχουν αναγνωρίσει τον έναν από τους δυο τρομοκράτες, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο εργάζεται για λογαριασμό του στρατηγού Μιγκέλ Ροντρίγκεζ Τόρες, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας και παλαιού συνεργάτη του Ούγκο Τσάβες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η εφημερίδα Últimas Noticias, επικαλούμενη απόρρητα έγραφα, υποστήριξε ότι ο Τόρες ήταν πληροφοριοδότης της Αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA.Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Στις 23 Ιουνίου διαδηλωτές επιτέθηκαν για μια ακόμη φορά σε στρατιωτική βάση με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από αυτούς από πλαστικές σφαίρες. Η κυβέρνηση διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ