Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν το ντοκιμαντέρ Make the economy scream στη μεγάλη οθόνη, δύο νέες προβολές προγραμματίζονται στην Αθήνα την Κυριακή 21 και την Τρίτη 23 Απριλίου στις 22:00 στον κινηματογράφο Τριανόν.

Το Make the economy scream, το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του το Μάρτιο στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε και το Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης (Καλύτερης Ταινίας).

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη. Συνομιλώντας με γνωστούς οικονομολόγους, δημοσιογράφους και αξιωματούχους διεθνών οργανισμών ο Αρης Χατζηστεφάνου επιχειρεί να εξηγήσει ορισμένες από τις πιο «σουρεαλιστικές» εμπειρίες που βιώνει στο Καράκας.

Γιατί η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin; Πως γίνεται η ισοτιμία στη μαύρη αγορά του εθνικού νομίσματος με το δολάριο να καθορίζεται από έναν λογαριασμό στο Instagram; Τελικά φταίει ο σοσιαλισμός ή μήπως ο καπιταλισμός για την οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη;

Κυριακή 21 & Τρίτη 23 Απριλίου στις 22:00
στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21)