Επιχείρηση ξεπλύματος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τη λάμψη του «Αγίου φωτός»

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η κρατικά επιχορηγούμενη επιχείρηση της Εκκλησίας για τη μεταφορά του «Αγίου φωτός» από την Ιερουσαλήμ, μερικά χιλόμετρα απόσταση από το τόπο της εν ψυχρώ σφαγής δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών, μετατράπηκε σε φιέστα με πρωταγωνιστές την παραδοσιακή μαυρίλα της Εκκλησίας να φιγουράρει δίπλα-δίπλα με τους υπόδικους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Η κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Φρόντισε να αναθέσει στον Δ. Καμένο, ένα ρατσιστή των ΑΝΕΛ, την εκπροσώπησή της σε αυτή την τελετή, η οποία μετατράπηκε σε εκδήλωση-πλυντήριο των υπόδικων ναζιστών της Χρυσής Αυγής ,με πανελλαδική ακροαματικότητα.

Δεν είναι συγκυριακό ατύχημα αλλά θεσμοποιημένο πλέον σαβουάρ βιβρ αποδοχής των φασιστών στις επίσημες τελετές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν απομονώνει την Χρυσή Αυγή από τη θεσμική λειτουργία του κράτους, αλλά καλύπτει το πιο ξεδιάντροπο ξέπλυμα τους σε στιγμές όπου κομμάτια του κρατικού μηχανισμού επιδεικνύουν ανοικτά την εκτίμηση τους για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο Τόσκας με τις δηλώσεις του, ότι το παράκανε τάχα η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την αναζήτηση χρυσαυγίτικων κύκλων στην ΕΛΑΣ, έδωσε το πράσινο φως της νομιμοποίησης όλων των βασανιστηρίων και των εξευτελιστικών πρακτικών της σε βάρος μεταναστών και αριστερών. Οι επισημάνσεις του Κ.Παπαϊωάννου, πρώην ΓΓ. Διαφάνειας είναι καίριες.

Είναι ένας κατήφορος που δεν έχει τέλος, υπογραμμίζοντας με τραγικό τρόπο ότι η ιστορία των λαθών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η υποτίμηση των ναζί, μπορεί να επαναλβάνεται και στις μέρες μας.

Η προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό με την Τουρκία, η συτράτευση με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για τον έλεγχο των πηγών υδρογοναθράκων για χάρη των πολυεθνικών στην Α.Μεσόγειο, και η εκστρατεία για το όνομα της Μακεδονίας, ανέδειξαν το ρόλο της Εκκλησίας ως στυλοβάτη της εθνικιστικής υστερίας και άνοιξαν το δρόμο για την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Από αυτό το σημείο μέχρι του να γυρνάει την πλάτη σε όλο τον κόσμο που έδωσε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν χρειάστηκε να διανύσει αρκετό δρόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η συστηματική τακτική ξεπλύματος των ναζί της Χρυσής Αυγής από τα κορυφαία στηρίγματα του κράτους με την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι απειλή γαι τις ελευθερίες και τα δικαώματα όλων όσων αγωνιζόμαστε για να μπεί τέλος στις προκλήσεις των φασιστών, την απειλή του πολέμου και την επικράτηση της πιο αντιδραστικής Δεξιάς.

Καθώς πλησιάζουν τα τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής, χρειάζεται να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα παντού, για να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε για πάντα φυλακή οι δολοφόνοι. Καμιά ανοχή σε όσους ξεπλένουν τους ναζί!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ