τάνκερ Brillante Virtuoso - ιδιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος

Ένοχος για απάτη με την «πειρατεία» πλοίου ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος

Δικαστήριο του Λονδίνου απεφάνθη πως ο Έλληνας πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος είναι ένοχος για απάτη, αφού σκηνοθέτησε πειρατεία σε τάνκερ συμφερόντων του για να καρπωθεί τα 77 εκατ. δολάρια της αποζημίωσης.

Ο εφοπλιστής, που πρόσφατα βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου για την «συνολική προσφορά του» στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι, φέρεται να έχει οργανώσει συνωμοσία για την εξαπάτηση των ασφαλιστών του, σε συνεργασία με μέλη του πληρώματος και στελέχη της ακτοφυλακής της Υεμένης, το 2011.

Η σκηνοθετημένη πειρατική επίθεση στο τάνκερ Brillante Virtuoso, συμπεριέλαβε και τη χρήση χειροβομβίδας από τους «πειρατές» για την πρόκληση πυρκαγιάς, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η δολοφονία στην Υεμένη Βρετανού ερευνητή, που είχε αποσταλεί για να ερευνήσει εκ μέρους των ασφαλιστών την «πειρατεία».

«Η πλήρης απώλεια του Brillante Virtuoso προξενήθηκε από τον δόλο του ιδιοκτήτη του, κου Ηλιόπουλου», είπε ο δικαστής Νάιτζελ Τηρ. «Τα κίνητρα των ένοπλων ανδρών δεν ήταν να κλέψουν ή να ανταλλάξουν για λύτρα το πλοίο, ή να κλέψουν από το πλήρωμα, αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη να εξαπατήσει τους ασφαλιστές».

«Ο Ηλιόπουλος είχε κίνητρο για να θέλει την καταστροφή του πλοίου από φωτιά, συγκεκριμένα τη δόλια διεκδίκηση αποζημίωσης για την πλήρη απώλεια του πλοίου, με συνολικό ποσό 77 εκατ. δολαρίων, διεκδίκηση που αν πετύχαινε, θα έλυνε τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόταν ο ίδιος και η εταιρεία του εκείνη την εποχή», είπε στην απόφασή του ο δικαστής.

Με πληροφορίες από: Bloomberg

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ