Την Παρασκευή 19/2 στην λέσχη Αναιρέσεις θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους, “Εναλλακτική λύση”, του Βασίλη Τιράκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο τον δημιουργό.
Το σενάριο της ταινίας βραβεύτηκε, για τον ποιητικό ρεαλισμό του, στο διαγωνισμό του London Greek film Festival το 2014.

Το πρώτο πλάνο του έργου το σφραγίζει η αξιοποίηση του λόγου της αριστεράς και του κινήματος, από το διαφημιστικό εταιρικό λόγο. Η κάμερα «κυλάει» ακολουθώντας τον άνεργο ηθοποιό στα στενά της πόλης, «φωτογραφίζοντας» τα σημάδια της κρίσης. Τα άδεια μαγαζιά, την άπορη, τον άστεγο, την άνεργη ηθοποιό, το ψυχρό αστό και τις ουρές των ανέργων… Το εύρημα της αξιοποίησης της οθόνης σαν εργαλείο μοντάζ για τη ροή της αφήγησης παίζει το παιχνίδι πραγματικού – εικονικού. Άνεργοι ηθοποιοί είναι αυτοί, που δεν παίζουν πια στην οθόνη, αλλά την παρακολουθούν. Μια πολυεθνική παραγωγή τους επιφυλάσσει το ρόλο του κομπάρσου, όπως χιλιάδες εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια μετατράπηκαν σε ανέργους και μετέπειτα σε «ωφελούμενους», πενταμηνήτες, βαουτσεράδες…..

Λέσχη Αναιρέσεις
Ιπποκράτους 175, Αθήνα

CLOSE
CLOSE