παπάς ισραήλ

Εν μέσω της μεγαλύτερης απεργίας πείνας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… roaming με το Ισραήλ

Καθώς οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν πλέον άμεσα τον κίνδυνο θανάτου, ύστερα από 22 ημέρες απεργίας πείνας, ο Νίκος Παπάς βρέθηκε στο Ισραήλ για να υπογράψει συμφωνία… περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταψηφίσει το ψήφισμα της UNESCO που ασκούσε κριτική στο Τελ Αβίβ για την δράση του σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Μιλώντας στο info-war.gr ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι, εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ψηφοφορία της UNESCO. «Δεν έχουμε λάβει εξηγήσεις από τις χώρες που καταψήφισαν η απείχαν από την ψηφοφορία» είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι περίμενε διαφορετική στάση από μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία ζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου σε όλα τα επίπεδα.

«Οι Έλληνες και οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό κατοχή» επεσήμανε με νόημα ο Παλαιστίνιος πρέσβης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η παλαιστινιακή αρχή σε συνεργασία με τις αραβικές χώρες, που κατέθεσαν την σχετική πρόταση στην UNESCO, είχαν αποδεχθεί όλες τις τροποποιήσεις που ζήτησε η ΕΕ προκειμένου να υπερψηφίσει την απόφαση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι παρά τις αλλαγές οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αθέτησαν τη συμφωνία.

Να σημειωθεί πάντως ότι άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Ισπανία και η Γαλλία προτίμησαν να απέχουν ενώ η Σουηδία υπερψήφισε την απόφαση – σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία με εντολή του Νίκου Κοτζιά καταψήφισε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ