Θεοφίλου

Αθώος για όλες τις κατηγορίες ο Τάσος Θεοφίλου

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο Τάσος Θεοφίλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Από το πρωί παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τη βοήθεια του Χρήστου Αβραμίδη, που μας μετέφερε το κλίμα και την απόφαση από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

(Διαβάστε τη συνέντευξη του Τάσου Θεφίλου στο INFO-WAR και τον Χρήστο Αβραμίδη εδώ)

Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, στην οποία κατά τη διαφυγή των ληστών δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί.

«Καταδικασμένος» εδώ και χρόνια στα μάτια των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, που έβγαλαν τη δική τους απόφαση, δικάζεται από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και με την επιβαρυντική νομική διάταξη περί τρομοκρατίας (187Α). Παρόλα αυτά το μοναδικό εναντίον του στοιχείο ήταν ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- υπήρχε δικό του DNA.

Παρά το γεγονός ότι κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, ο Θεοφίλου καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι είναι εντελώς αθώος. Το ίδιο όμως έκανε και ο εισαγγελέας, κρίνοντας προφανώς «επιεική» την απόφαση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ