Έμινεμ

Έμινεμ: Σκληρός πλην «φιλελές» εναντίον του Τραμπ

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο Τραμπ αλλά και στήριξη στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιεί ο Εμινεμ με το νέο ραπ κομμάτι που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στα βραβεία BET.

Ο Έμινεμ λέει ανοιχτά στους φανς του ότι θα πρέπει να υποστηρίζουν ή αυτόν ή τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ εκφράζει ανοιχτά την αλληλεγγύη του στον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος αρνείται να σταθεί προσοχή στον εθνικό ύμνο.

Στο τετράλεπτο clip ο Έμινεμ προκαλεί τον Τραμπ για θέματα που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη που δείχνει στους ακραίους ρατσιστές, τη συμπεριφορά του προς τη Βόρεια Κορέα και την εμμονή του να ανεβάζει posts στο Twitter.

Αποκαλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ “καμικάζι που μπορεί και να προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα” και σχολιάζει ότι το μόνο πράγμα για το οποίο είναι γνωστός είναι ο ρατσισμός του.

Το κομμάτι λέγεται The Storm:

Βέβαια, στο τέλος του κομματιού ο ράπερ διευκρινίζει ότι σέβεται απόλυτα το στρατό, στηρίζοντας τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις – γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενθαλ τον χαρακτήρισε βαρετό φιλελεύθερο.

Ο Έμινεμ έχει και στο παρελθόν ασκήσει κριτική στον Τραμπ και έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κόλιν Κάπερνικ, που εξόργισε τον Τραμπ επειδή αρνείται να σταθεί προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία.

Γι’αυτό και ο Κάπερνικ ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στο video του Έμινεμ, μέσω Twitter:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ