τραμπ απελάσεις ελληνίδα

Ελληνίδα μετανάστρια ψήφισε Τραμπ και… απέλασαν τον σύζυγό της

Στο προσκήνιο επανήλθε η περίπτωση της Ελληνίδας μετανάστριας Ελένης Μπεριστάιν, η οποία ψήφισε Τραμπ και λίγες εβδομάδες αργότερα είδε τις αμερικανικές αρχές να απευλαύνουν τον σύζυγό της Ρομπέρτο στο Μεξικό.

Η εκπομπή 60 minutes αφιέρωσε μακροσκελές αφιέρωμα στην οικογένεια και τους φίλους της Ελένης, η οποία βρέθηκε στις ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών.

Ο σύζυγός της, μεξικανικής καταγωγής, εισήλθε παράτυπα στις ΗΠΑ πριν από περίπου δύο δεκαετίες αλλά κατάφερε σύντομα να διακριθεί στην τοπική κοινωνία της Ιντιάνα, όταν έγινε ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν.

Ο Ρομπέρτο είχε λευκό ποινικό μητρώο αλλά οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν πριν από χρόνια πέρασε κατά λάθος από τα σύνορα του Καναδά.

Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά. τον Δημήτρη, την Γιασμίν και την Μαρία.

Οι αμερικανικές αρχές αύξησαν δραματικά τις συλλήψεις παράτυπων μεταναστών για τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας Τραμπ, καθώς η απομάκρυνση ξένων υπηκόων αποτελούσε βασική προεκλογική υπόσχεση.

Στους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης συνελήφθησαν 21.000 μετανάστες που δεν διέθεταν άδεια παραμονής.

Ο Τραμπ βέβαια θα χρειαστεί πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσει το ιστορικό ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων απελάσεων που είχε πετύχει ο (ήσυχος) Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ