διάγγελμα μητσοτάκη υποκλοπές παρακολουθήσεις ψέματα ΕΥΠ Ανδρουλάκης Κουκάκης predator εθνική ασφάλεια

Ελεύθερη πτώση στα χρόνια του Μητσοτάκη βλέπουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα

Για ραγδαία επιδείνωση της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα στα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο στην ετήσια έκθεσή της η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα που φέτος κατατάσσει την Ελλάδα στην 107η θέση παγκοσμίως.

Η οργάνωση κάνει ειδική αναφορά στη χώρα μας στον πρόλογο της έκθεσης σημειώνοντας τον κίνδυνο για την ελευθερία του τύπου από τη χρήση εφαρμογών υποκλοπών όπως το Predator. Στο κείμενο της για την Ελλάδα αναφέρεται επίσης στη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, στις αγωγές τύπου SLAPP αλλά και στον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία όπως σημειώνεται χρησιμοποιούνταν και για την παρακολούθηση δημοσιογράφων. Επισημαίνεται επίσης ότι ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μέσων ενημέρωσης στα χέρια λίγων επιχειρηματιών η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στην Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της φετινής έκθεσης των Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα τους οποίους ο Μητσοτάκης παρουσίαζε ως μία απλή ΜΚΟ, γίνεται παρουσία του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ