Ελεγεία υπανάπτυξης

«Ελεγεία Υπανάπτυξης»: Ένα ντοκιμαντέρ για τη βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας

Η νέα ταινία του Σπύρου Τέσκου και της Κινηματογραφικής Ομάδας Κερατσινίου για τη βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας, «Ελεγεία Υπανάπτυξης», θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 2 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν μετά από 18 χρόνια στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις.

Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και την συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τί ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

Όπως περιγράφει ο σκηνοθέτης, «Στόχος του ντοκιμαντέρ, δεν είναι να παρουσιάσει τις πολυδαίδαλες αποφάσεις που συνέτειναν στο κλείσιμο των κυριότερων ελληνικών βιομηχανιών, και την αποβιομηχάνιση μιας χώρας αλλά να δει και να συγκρίνει μέσα από τις αφηγήσεις των εργαζομένων, την ίδια την ζωή τους μέσα στην Ελλάδα της κρίσης. Έτσι μόνο οι εικόνες και τα αντικείμενα της καταστροφής και της ερημιάς, μπορούν να δώσουν μία αλληγορική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας»

Σκηνοθεσία – μοντάζ: Σπύρος Τέσκος
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκη Αράπη, Γιώργος Γκαμήλης, Δημήτρης Μανούσος, Τάσος Μηλιαρέσης, Πέτρος Χαλαρης (Κινηματογραφική Ομάδα Κερατσινίου)
Μουσική: Γιάννης Παπαδόπουλος – Παραγωγή: Βαγγέλης Φαμπας – Επιστημονικός Σύμβουλος: Λεωνίδας Βατικιώτης – Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μποτονάκης – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πέτρος Χάλαρης – Σχεδιασμός Ηχου-Μιξάζ: Βαγγέλης Φάμπας
Εμφανίζονται οι: Λεωνίδας Βατικιώτης, Χρήστος Βλαβιανός, Αντρέας Βλαστός, Απόστολος Ηλιόπουλος, Κώστας Καντάκος, Φραντζέσκος Καρακατσάνης, Παναγιώτης Μαρμαρινός, Ανανίας Παλαμίδης, Μιχάλης Τσιγγέρης, Βασίλης Τσιόγκας.

Από 2 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ