Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν στην Ελλάδα τη συλλογική έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης», από τις 5 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Η καλλιτεχνική σκηνή στην Αθήνα, εν καιρώ οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κινεί το ενδιαφέρον τόσο των ΜΜΕ όσο και των εκδοτών του είδους. Η τέχνη του δρόμου καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση σε αυτό. Η ελεύθερη έκφραση βρίσκει διέξοδο μέσα από τον χείμαρρο πολιτικής σκέψης και άποψης που καλύπτει τους τοίχους της πόλης.

Μετά την παρουσίαση στο Βερολίνο, στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ τον Ιούνιο του 2017, η έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης» θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η έκθεση, ένας συνδυασμός κοινωνικής έρευνας και φωτογραφικής τεκμηρίωσης, παρουσιάζει τα φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών: πέντε γυναίκες και εννέα άνδρες ηλικίας 24 έως 72 ετών εκφράζουν περισσότερο ή λιγότερο ρητές πολιτικές καλλιτεχνικές θέσεις μέσω της παραστατικής και αφηρημένης ζωγραφικής, της τέχνης του δρόμου, της γλυπτικής, των εγκαταστάσεων και της φωτογραφίας.

14 καλλιτέχνες συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης δημιουργώντας ένα καινούριο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Balesi Eleanna, Cacao Rocks, Christofi Stella, Dimitrakopoulou Venia, Karalis Babis, Katsoudas Dimitris, Kontellis Andreas, Lowery Todd, Lotek, Merantzas Dimitris, Poulantza Natassa, Psychopedis Jannis, Ralli Ioanna, WD (Wild Drawing)

5 – 23 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Εγκαίνια: 5 Οκτωβρίου, ώρα 20:00
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα – Κυριακή, 18:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη