Η πρωτότυπη έκθεση παιδικής φωτογραφίας  με τίτλο «in common: φωτο-ιστορίες παιδιών για τη δημόσια ζωή», που παρουσιάζεται από τις 11 Φεβρουαρίου, επιδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους σκέφτονται τα παιδιά για τη δημόσια ζωή μέσα από τις φωτογραφίες τους και τα λόγια τους.

Οι 45 παιδικές φωτο-ιστορίες και τα υπόλοιπα εκθέματα (παιδικές φωτογραφίες με θέμα την καθημερινή ζωή, παιδικές αναμνήσεις πρώτης πολιτικής επαφής, και παιδικοί στοχασμοί για την δημόσια και ιδιωτική ζωή) σκιαγραφούν τους τρόπους με τους οποίους αναδύεται η εμπλοκή με τα κοινά στην παιδική ηλικία.

Τα εκθέματα προέρχονται από το πενταετές διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα Connectors Study. Στόχος της έρευνας είναι η ανάδειξη συνδέσμων της παιδικής ηλικίας με την πολιτική ζωή και τις συμμετοχικές κουλτούρες, καθώς και η αναζήτηση σημείων σύγκλισης ανάμεσα σε συνομήλικα παιδιά με διαφορετικά πολιτισμικά, κοινωνικά, οικονομικά και ταξικά υπόβαθρα.

Για τρία χρόνια, 45 παιδιά από τρεις πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο, Χαϊντεραμπάντ) ηλικίας 6 έως 8 ετών και οι οικογένειές τους, συνεργάστηκαν με τους ερευνητές, μοιράστηκαν σκέψεις, οπτικές και εμπειρίες και αποτύπωσαν πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής τους με διάφορα μέσα, όπως φωτογραφίες, φωτο-ιστορίες, χάρτες, ζωγραφιές, περιπάτους, συζητήσεις, παιχνίδι και εργαστήρια.

Στην έκθεση «in common» (από κοινού), οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τις ιδέες, τις απόψεις και τις οπτικές των παιδιών για τα ζητήματα αυτά, ενώ επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ερευνητική διαδικασία, μιας διεθνούς, διαχρονικής, πολυμεσικής εθνογραφικής έρευνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 11 Φεβρουαρίου, 4μ.μ. – 8μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 11-16 Φεβρουαρίου 2018
Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα)
Ώρες λειτουργίας: 12-15 Φεβρουαρίου, 11.00 – 18.00
Είσοδος ελεύθερη