Έκθεση με έργα φωτογραφίας και ζωγραφικής κρατουμένων, με τίτλο «Είμαι Εδώ: Από το κελί στο Μετρό», διοργανώνεται από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της APICCO (Artistic Partnership in Community’s Creative Opening) Community based ART.

Η έκθεση θα λειτουργεί κατά τις ημέρες Παρασκευή 29/11 και Σάββατο 30/11, στους Σταθμούς Μετρό Σύνταγμα και Κεραμεικός (ώρες 10:00-22:00), και την Κυριακή 1/12 (ώρες 10:00-18:00) στον Σταθμό Μετρό Μοναστηράκι, όπου θα λάβει χώρα και ένα Διαδραστικό Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της APICCO στις 13:00-14:00.

Το κείμενο που συνοδεύει την αναγγελία της εκδήλωσης:

«Είμαι Εδώ: Από το κελί στο Μετρό» έκθεση έργων κρατουμένων αφίσα

«Είμαι εδώ! Από το κελί στο Μετρό»

Έκθεση έργων κρατουμένων (Φωτογραφίες και ζωγραφιές)
Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λένε. Και είναι αλήθεια. Φωτογραφίες και ζωγραφιές κρατουμένων που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα καταστήματα κράτησης, με πρωτοβουλία της APICCO (Artistic Partnership in Community’s Creative Opening) Community based ART- ΚοινΣΕπ, εκτίθενται σε δημόσια θέα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και επικοινωνίας με την κοινωνία. Όνειρα, φόβοι, σκέψεις και ανησυχίες απεικονίζονται με φωτογραφίες και με ζωγραφιές, και μας θυμίζουν ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, είτε χαμένοι ανάμεσα στο πλήθος του Μετρό είτε κλεισμένοι μέσα σε ένα κελί. Τα συναισθήματα είναι κοινά και πανανθρώπινα και η τέχνη είναι το μέσο που επιχειρεί να τα επικοινωνήσει και να μας φέρει κοντά.

Σας καλούμε όλους κατά τις ημέρες Παρασκευή 29/11 και Σάββατο 30/11, στους Σταθμούς Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ κατά τις ώρες 10:00-22:00, και την Κυριακή 1/12, ώρες 10:00-18:00 στο Σταθμό Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, όπου θα λάβει χώρα και ένα Διαδραστικό Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της APICCO στις 13:00-14:00.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.