Ματαιώθηκε πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αβραμίδης

Εκατοντάδες άτομα κατάφεραν να ματαιώσουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν επεισόδια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το τελευταίο video πριν από την ανακοίνωση της ματαίωσης της διαδικασίας

Όπως μεταδίδει από τη Θεσσαλονίκη ο Χρήστος Αβραμίδης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενώ η αστυνομία εμπόδισε φωτορεπόρτερ να καταγράφουν τα γεγονότα.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατάφεραν να επιβάλουν την είσοδό τους στο δικαστικό μέγαρο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις ήταν γενικευμένες και έτσι ενώ συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο, τη ίδια στιγμή όσοι είχαν καταφέρει να μπουν από πριν, συγκρούονταν προκειμένου να μπουν στην αίθουσα. Εν τέλει και οι δύο ομάδες κατάφεραν να επιβάλουν την παρουσία τους και την συνεπαγόμενη ακύρωση της κατάσχεσης λαϊκής κατοικίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Αστυνομικό τμήμα για την απελευθέρωση του προσαχθέντα. Ενώ οι διοργανωτές καλούν επίσης την Πέμπτη το απόγευμα (19:00) στην ΕΔΟΘ σε συνέλευση για τη συνέχεια των δράσεων

Αρχικά, η αστυνομία έδωσε την ενημέρωση ότι δεν ξέρει που βρίσκεται ο διαδηλωτής. Στη συνέχεια μετά από τις πιέσεις των συγκεντρωμένων, ανέφερε ότι βρίσκεται στη ΓΑΔΘ και θα μεταφερθεί εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα.

 


20:50 Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή μόλις μετατράπηκε σε σύλληψη με τρεις κατηγορίες

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ