Αυτοκίνητο χτύπησε αντιφασίστες διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ (Video)

Ιδιαίτερα σκληρές εικόνες από την επίθεση που πραγματοποίησε άγνωστος με αυτοκίνητο εναντίον διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στη συγκέντρωση του ακροδεξιού κινήματος Alt-Right, της Κού Κλουξ Κλαν και άλλων νεοναζιστικών ομάδων.

Οι αρχές είχαν θέσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το προηγούμενο βράδυ νεοναζί διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει πορείες με πυρσούς, στα πρότυπα των μεγάλων χιτλερικών συγκεντρώσεων στη Νυρεμβέργη.

Oι φασίστες και ρατσιστές διαδηλωτές, οι οποίοι στις εκλογές είχαν στηρίξει μαζικά τον Τραμπ, διαμαρτύρονταν για την αφαίρεση συμβόλων του αμερικανικού εμφυλίου και κυρίως ενός αγάλματος του στρατηγού Robert E Lee, από τις τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής – τις 11 πολιτείες που διατηρούσαν το καθεστώς δουλείας.

Ένας από τους διοργανωτές της φασιστικής εκδήλωσης, o Μάθιου Χέιμπαχ, είχε υποστηρίξει στο λογαριασμό του στο Facebook ότι η Χρυσή Αυγή είχε στείλει επιστολή υποστήριξης για να διαβαστεί από τους διοργανωτές. Υπενθυμίζεται ότι η Κου Κλουξ Κλαν, που συμμετείχε στη διοργάνωση, πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον Ελλήνων μεταναστών.

matthew john heimbach

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ