Ασάνζ Μανού Τσαο Σνόουντεν Όλιβερ Στόουν

Εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ: Μάνου Τσάο, Σνόουντεν, Όλιβερ Στόουν

Πηγή: Pressenza

Το #FreeAssange κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και τη μη έκδοσή του στις ΗΠΑ. Απλός κόσμος που ζητάει την προστασία της ελεύθερης δημοσιογραφίας και του Ασάνζ, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, δικηγόροι, πολιτικοί, γιατροί και ακαδημαϊκοί ενώνουν καθημερινά τις φωνές τους.

Ο Μάνου Τσάο δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter την έκκλησή του τραγουδώντας:

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφοριοδότης δημοσίου συμφέροντος της NSA, ο οποίος και ο ίδιος διώκεται από τις ΗΠΑ αλλά έχει λάβει άσυλο από τη Ρωσία και διαμένει εκεί, σε μια απέλπιδα προσπάθεια κάλεσε τον Πρόεδρο Τραμπ να ελευθερώσει τον Ασάνζ, γράφοντας στο Twitter: «αν δώσετε μόνο μία χάρη κατά τη διάρκεια της θητείας σας, σας παρακαλώ: απελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ. Εσείς μόνο μπορείτε να του σώσετε τη ζωή».

Ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, με μία φωτογραφία του κρατώντας το σύνθημα «Είμαι ο Τζούλιαν Ασάνζ», καλεί με τη σειρά του να σταματήσει η λογοκρισία των δημοσιογράφων.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Λονδίνου για την υπόθεση της έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε ένα μήνα, στις 4 Ιανουαρίου 2021.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ