Η Επιτροπή Κινηματογράφου «Σινεμά με τον Φρόυντ» της Eλληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και οι Εκδόσεις Αντίποδες διοργανώνουν συνάντηση – συζήτηση με θέμα το θεατρικό έργο και την παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ. στον Κινηματογράφο Τριανόν.

«Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, καλοκαίρι, ίσως Αύγουστος. Το σπίτι πολυτελές σε κάποιο από τα βόρεια προάστια των Αθηνών, ίσως στην Πολιτεία. Η οικογένεια ελληνική, ίσως τυπική, σίγουρα πλούσια. Τα μέλη της μαζεύονται σιγά σιγά γύρω από το τραπέζι – πλούσιο και αυτό, ίσως εορταστικό – όχι όμως σαν πρόσωπα αγαπημένα, ίσως σαν συγγενείς. Αυτός είναι ο κόσμος του Στέλλα κοιμήσου (…)».

Η σύγχρονη Στέλλα, ορμώμενη από τον έρωτά της, συγκρούεται με την οικογένειά της, σε μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας, που όμως αποβαίνει μάταιη. Μέσα σε μια προκλητικά αθυρόστομη, βίαιη (λεκτικά και όχι μόνο) και τολμηρή κοινωνική καταγγελία της διαβρωτικής και σαρωτικής εξουσίας, όπου το οικείο φωλιάζει στο υπερβολικό ή/και το τερατώδες, ξαναβρίσκουμε την προσφιλή θεματολογία και δυναμική ατμόσφαιρα του κινηματογραφικού Οικονομίδη [Σπιρτόκουτο (2002), Η ψυχή στο στόμα (2006), Μαχαιροβγάλτης (2010), Το μικρό ψάρι (2014)], που έρχεται να ταράξει τον εφησυχασμό και τις αντοχές του θεατή.

Η Επιτροπή Κινηματογράφου της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας ευελπιστεί, μέσα από τη συνάντηση ψυχανάλυσης και τέχνης, να καλλιεργήσει ένα γόνιμο και δυναμικό πεδίο ανταλλαγής και σκέψης, προωθώντας το διάλογο μεταξύ ψυχαναλυτών, δημιουργών και κοινού.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:
Μαρία Χατζηανδρέου, ψυχαναλύτρια
Δημήτρης Καβαλλιέρος, ψυχίατρος, εκπαιδευόμενος ψυχαναλυτής
Ζυράννα Ζατέλη, συγγραφέας
Γιάννης Οικονομίδης, σκηνοθέτης
καθώς και ο θίασος της παράστασης, με ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου.
Συντονίζει εκ μέρους της Επιτροπής Κινηματογράφου η Ελίζα Νικολοπούλου.

 

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ.
στον κινηματογράφο “Τριανόν” (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.