Η πολιτική-πολιτιστική λέσχη Εκτός Γραμμής ξεκινά τη λειτουργία της για τη νέα χρονιά με μια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Καταλονία: η ανεξαρτησία, το εθνικό ζήτημα, η Ε.Ε.” το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ.

Το δημοψήφισμα στην Καταλονία και οι εξελίξεις που πυροδότησαν η μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας, η επίδειξη αυταρχισμού από την ισπανική κυβέρνηση, και οι ταλαντεύσεις της καταλανικής κυβέρνησης, δεν έφεραν στο προσκήνιο μόνο κρίση του ισπανικού κράτους και τα όρια του συνταγματικού συμβιβασμού του 1978.

Ταυτόχρονα ανέδειξαν την επικαιρότητα του «εθνικού ζητήματος» και τη στενή του σχέση με τη βαθιά κοινωνικοπολιτική σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στην ισπανική κοινωνία, ενώ υπογράμμισαν για μια ακόμη φορά τη βαθιά κρίση και αυταρχική μετάλλαξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Την ίδια στιγμή, η καθοριστική παρέμβαση του CUP, έφερε στο προσκήνιο τη δυνατότητα μιας αυθεντικής συνάντησης του αντικαπιταλιστικού πολιτικού και κοινωνικού προσανατολισμού με την οικειοποίηση του πατριωτικού αιτήματος της ανεξαρτησίας.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:
Άγγελος Κοντογιάννης-Μάνδρος, πολιτικός επιστήμονας – Εκτός Γραμμής
Πάνος Ράπτης, Εκτός Γραμμής
Κατερίνα Σεργίδου, Ινστιτούτο Κομμούνα

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.
στη Λέσχη Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου, Αθήνα)