Έργο της Παλαιστίνιας ζωγράφου-εικαστικού Malak Mattar, που απεικονίζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Έργο της Παλαιστίνιας ζωγράφου-εικαστικού Malak Mattar, που απεικονίζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Εκδήλωση: «Παλαιστίνη: Γεωγραφίες Εποικισμού»

Η «Αναμέτρηση – Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Παλαιστίνη: Γεωγραφίες Εποικισμού», την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 19:00, στην αίθουσα 2 της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Όπως τονίζεται στην περιγραφή της εκδήλωσης:
Το κυρίαρχο αφήγημα εκτοπίζει την Παλαιστίνη σε ένα θολό σημείο χωρίς διαστάσεις, σε μια αχαρτογράφητη κηλίδα από την οποία έχουν αφαιρεθεί όλα τα ιστορικά και βιωματικά συμφραζόμενα. Από τη Νάκμπα του 1948 μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας στις μέρες μας, οι γεωγραφίες του ισραηλινού εποικισμού υλοποιούν ακατάπαυστα το σχέδιο για τη μεγαλύτερη δυνατή προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών με την ταυτόχρονη εκδίωξη και εξολόθρευση των πληθυσμών τους. Από τη σφαγή του Ντέιρ Γιασίν μέχρι τη γενοκτονία στη λωρίδα της Γάζας απλώνεται ένα πυκνό δίκτυο από παραστρατιωτικές οργανώσεις, αιματηρή καταστολή, φυλάκια και απομονωμένους θύλακες, τείχη και περιγράμματα καινούριων εποικισμών, βομβαρδισμούς και καταναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Αφίσα της εκδήλωσης «Παλαιστίνη: Γεωγραφίες εποικισμών»

Πού βρίσκεται, λοιπόν, σήμερα η Παλαιστίνη; Πώς η ζωή, η δημιουργία, η τέχνη και η αντίσταση αρθρώνουν τα δικαιώματά τους μέσα στον συνεχή αποικιακό πόλεμο;

Στην εκδήλωση «Παλαιστίνη – γεωγραφίες του εποικισμού» προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα. Μαζί μας θα είναι και η Παλαιστίνια εικαστικός, Μαλάκ Ματάρ, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γάζα κι άρχισε να ζωγραφίζει κάτω από τις βόμβες.

Ομιλητές & Ομιλήτριες
Malak Mattar — Παλαιστίνια Ζωγράφος – Εικαστικός
Άλκηστις Πρέπη — Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος
Νίκος Σκοπλάκης — Αναμέτρηση – Οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά

Η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά θα συμβάλει και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Σας περιμένουμε όλους & όλες, στην αιθ. 2, στη Νομική Σχολή Αθηνών, την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 19:00.

H αίθουσα θα διαθέτει κλιματισμό

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ