Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του Τσε, ο Σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος», ο πολιτιστικός σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» και οι Εκδόσεις «Διεθνές Βήμα» διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ο Τσε των ιδεών και της πράξης» την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Τσε δολοφονήθηκε πριν από 50 χρόνια στα βουνά της Βολιβίας, αγωνιζόμενος να διαδώσει το απελευθερωτικό μύνημα της Κουβανικής Επανάστασης της 1ης Γενάρη 1959: ότι η ανεξαρτησία, η ρήξη με τον ιμπεριαλισμό που καταληστεύει τους λαούς της ηπείρου και η ανάπτυξη στην υπηρεσία των αθρώπινων αναγκών είναι στόχοι εφικτοί, όταν οι άνθρωποι του μόχθου των πώλεων και της υπαίθρου είναι ενωμένοι.

Ο Τσε των ιδεών και της πράξης μαζί μας προκαλεί να αναζητήσουμε λύσεις στα σημερινά πιεστικά προβλήματα πέρα από την αδιέξοδη καπιταλιστική κρίση και τις φρικλεότητες που συνεπιφέρει.

Βάση της εκδήλωσης θα αποτελέσουν πέντε θεματικές εισηγήσεις:

-“Εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλιστική επανάσταση στην Κούβα” – Ευγενία Τάγκα
-“Ο Τσε, το επαναστατικό κόμμα, η σχέση του με το λαό” – Δημήτρης Καλτσώνης
-“Ο Τσε και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα” – Νατάσα Τερλεξή
-“Ο Τσε στη Βολιβία: η κουβανική επανάσταση και η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων στη Λατινική Αμερική” – Τζωρτζ Μεχραμπιάν
-“Τσε, Κούβα και αντιαποικιακοί αγώνες στην Αφρική: ο διεθνισμός ως εξωτερική πολιτική” – Γιάννης Τσαλαβούτας

Θα χαιρετίσουν η πρέσβειρα της Κούβας, Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, και ο Καλίκα Φερέρ, φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 7μ.μ.
στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”
του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)