δημοσιογραφία Ελλάδα νεκρή ελευθεροτυπία πρωθυπουργικό γραφείο

Εκδήλωση: Μιντιάρχες και κυβέρνηση μας θέλουν φτωχούς και φιμωμένους

Πηγή: MediaTVNews

Για πάνω από δέκα χρόνια οι δημοσιογράφοι και συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ με μισθούς πείνας, απλήρωτες εφημερίες, εξαντλητικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις ομηρίας και σε καθεστώς λογοκρισίας. Η υπογραφή ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ χωρίς αυξήσεις, όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας, αλλά θεσμοθετεί την εξευτελιστική πληρωμή σε είδος, με κουπόνια και voucher.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 6.30 μ.μ στην ΕΣΗΕΑ καλεί η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ σε εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη φίμωση στα ΜΜΕ. Θα μιλήσουν οι: 
Σοφία Τσάλλα, δημοσιογράφος Alpha και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, 
Νεκτάριος Δαργάκης, δημοσιογράφος in.gr και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, 
Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή 

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού σχήματος «Η κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, επανέρχεται με νέο νομοσχέδιο – δώρο στους καναλάρχες σφίγγοντας κι άλλο τη στρόφιγγα της ενημέρωσης κι όλους όσοι δουλεύουμε σ’ αυτήν.

Για ακόμα μία φορά οι ηγεσίες των Ενώσεων αντί να οργανώσουν την αντίσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε χώρους δουλειάς, κρατούν στάση αναμονής και βασίζονται στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και των μιντιαρχών. Αντί να σημάνουν συναγερμό στον κλάδο για τις παρακολουθήσεις συναδέλφων, αρκούνται σε ανακοινώσεις.

Οι συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς όπως στα ψηφιακά μέσα της AlterEgo Media με αιτήματα για αυξήσεις και προσλήψεις αλλά και η επιτυχημένη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι παραδείγματα που χρειάζεται να γενικευθούν.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή ξεκινά μια σειρά πρωτοβουλιών με πρώτο σταθμό την εκδήλωση στις 7 Οκτώβρη για να ξεδιπλώσουμε την αντίσταση στους χώρους δουλειάς με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις και προσλήψεις, για πραγματική ενημέρωση και όχι προπαγάνδα της λίστας Πέτσα».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ