ελευθερία τύπου εκδήλωση assange ασάνζ

Εκδήλωση για την Ελευθερία του Τύπου από την Πρωτοβουλία Greece for Assange

Διαδικτυακή ΕκδήλωσηΗ Ελευθερία του Τύπου: κίνδυνοι δημοκρατικής εκτροπής και δυνατότητες παρέμβασης στην εποχή μας.

Η Ελευθερία του Τύπου, κρηπίδα της Ελευθερίας του Λόγου και της έκφρασης της Γνώμης των πολιτών, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, και -συνδεδεμένο με τον δημόσιο διάλογο και την κριτική- συνταγματικά κατοχυρωμένο πολιτικό κεκτημένο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες και όμως βάλλεται στην εποχή μας. Τα περιστατικά λογοκρισίας και μιας άτυπης «βιομηχανίας αγωγών», συνδεδεμένης με πολιτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν σκοπό είτε τον εκφοβισμό είτε την φίμωση, πληθαίνουν. Πρόκειται για απαράδεκτες διώξεις οι οποίες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Η Πρωτοβουλία Greece for Assange διοργανώνει για τον σκοπό αυτόν διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη, 30/3/2022, ώρα 7.45 την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ

Συμμετέχουν οι:

Tareq Haddad, συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο, γνωστός για τις λογοκριμένες αποκαλύψεις του εναντίον του OPCW για τη χρήση χημικών όπλων, που προκάλεσαν και την παραίτηση του από το Newsweek

Τ. Σαραντής, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Αθήνα, που διώκεται με αγωγή τύπου SLAPP για τις αποκαλύψεις του σε σχέση με το μπαράζ διώξεων που άσκησε εταιρεία ενάντια σε φορείς, κατοίκους και συλλόγους που αντέδρασαν στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού, προκειμένου να προστατέψουν την περιοχή τους.

Παύλος Νεράντζης, δημοσιογράφος βραβευμένος από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (International Academy of Television and Radio, IATR) και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Περιφερειακών Τηλεοράσεων (CIRCOM), διδάκτορας του Τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ, συντονιστής της «Χάρτας της Ειδομένης» και συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου «Η αλήθεια βομβαρδίζεται στα ΜΜΕ».

Emmy Batlin Liberaki, ακτιβίστρια, Αγγλική Επιτροπή Αλληλεγγύης στον J. Assange

Ευ. Χριστιανούδη, δημοσιογράφος, Αθήνα

Συντονίζει /Παρεμβαίνει η Ελένη Καρασαββίδου, Greece for Assange

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ