Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η Συνέλευση 8ης Μάρτη οργανώνει εκδήλωση για τη Διεθνή Φεμινιστική Απεργία, στις 18:00 στο πανεπιστήμιο της Νομικής (αμφ. Παπαρηγοπούλου, 2ος όροφος, είσοδος από Σόλωνος), με ομιλήτριες δύο γυναίκες από την Ισπανία και την Ελβετία, δύο φεμινίστριες και πρωταγωνίστριες της φεμινιστικής απεργίας στις χώρες τους.

Πρόκειται για τη Geneviève de Rham (Στέλεχος του Συνδικάτου του Δημοσίου Τομέα, συντονίστρια της απεργίας των γυναικών Λοζάνη, Ελβετία) και τη Lara Blas (Διεθνής Επιτροπή 8ης Μάρτη, Μαδρίτη, Ισπανία). Στην συζήτηση θα συμμετέχει και η Κατερίνα Σεργίδου (Συνέλευση 8ης Μάρτη, Αθήνα, Ελλάδα) ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει η Δέσποινα Παρασκευά.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την οργάνωση της 2ης Φεμινιστικής Απεργίας στην Ελλάδα, την 8η Μαρτίου 2020, με ανταλλαγή απόψεων και διδάγματα από την εμπειρία των φεμινιστριών του εξωτερικού.

Στα πλαίσια της δημοσιοποίησης και της προώθησης της 2ης Φεμινιστικής Απεργίας, η Συνέλευση 8ης Μάρτη διοργανώνει και Συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Τύπου της ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα).

Εκδήλωση: Διεθνής Φεμινιστική Απεργία αφίσα