δημοσιογραφικό συνέδριο γαλαμάτης βούλτεψη κυβέρνηση νέα δημοκρατία 108η θέση ελευθερία τύπου δημοσιογραφία ΜΜΕ ματίνα παπαχρηστούδη
Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Εικονική κυβερνητική πραγματικότητα για τους δημοσιογράφους

της Ματίνας Παπαχριστούδη
Πηγή: ΠΡΙΝ

Την ώρα που στις κεντρικές «σελίδες» των μίντια η δεοντολογία και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια γινόταν κουρελόχαρτο σε κατ’ εξακολούθηση καλοστημένα σόου βιασμού της 12χρονης και της οικογένειάς της, στη Σαμοθράκη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δημοσιογραφικών ενώσεων αντάλλαζαν απόψεις με την αρμόδια επί των ΜΜΕ πολιτική ηγεσία περί ασφάλειας και ελευθερίας του Τύπου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε εκεί, μετά από 14 χρόνια, το πανελλαδικό δημοσιογραφικό συνέδριο. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο καθ’ ύλην επόπτης των Μέσων, γενικός γραμματέας επικοινωνίας Δ. Γαλαμάτης, ο οποίος όχι μόνο αμφισβήτησε τη διεθνή κατάταξη της Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ –στην 108η θέση– αλλά προέτρεψε τους εκπροσώπους των διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων να «επικαιροποιήσουν» τα στοιχεία τους, σύμφωνα με αυτά που τους προσφέρει η κυβέρνηση για τις υποθέσεις αστυνομικής βίας και επιθέσεων.

Για τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, η ελευθερία των δημοσιογράφων λειτουργεί με την εγγύηση της κυβέρνησης, μέσω της επιτροπής ασφάλειας (Task Force) που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με έξι ακόμη υπουργεία, ανάμεσά τους και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Στην επιτροπή αυτή δεν μετέχουν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων. Η επιχείρηση άλωσης και πλήρους καταστολής της μάχιμης δημοσιογραφίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, σκοπεύει να στηρίξει οικονομικά και την ίδρυση σχολής εκπαίδευσης δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη.

Την ανελευθερία, λογοκρισία και φίμωση των δημοσιογράφων στη χώρα μας αμφισβήτησε και η Σοφία Βούλτεψη, που επίσης είχε κληθεί στο συνέδριο. Με τον γνωστό τηλεοπτικό ύφος του υστερικού σόου, επιτέθηκε στους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ επειδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, συνεχίζουν να κάνουν έρευνα για τις επαναπροωθήσεις σε Έβρο και Αιγαίο! Και φυσικά, τόσο οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι όσο και οι επικεφαλής συνδικαλιστές των ενώσεων δεν βρήκαν να πουν κάτι για τις αγωγές Slapp που απασχόλησαν το Συνέδριο, τις παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων, το θάψιμο της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, τις διώξεις και τον εκφοβισμό των ερευνητών δημοσιογράφων.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ