ΑΣΟΕΕ φοιτητές ΜΑΤ

Εγκλωβισμένοι από τα ΜΑΤ φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

UPDATE [14:45] Τα ΜΑΤ έχουν αποχωρήσει και οι συγκεντρωμένοι στην ΑΣΟΕΕ φοιτητές ξεκίνησαν πορεία.

Περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ είναι περίπου 200 φοιτητές και φοιτήτριες στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή. Οι φοιτητές είναι μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας (και της ΑΣΟΕΕ) και νωρίτερα είχαν σπάσει το λοκ-άουτ που είχε επιβάλλει η πρυτανεία της σχολής, σε προφανή συντονισμό με την κυβέρνηση και την αστυνομία, κλείνοντας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για μία βδομάδα, μέχρι και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Φοιτητές και φοιτήτριες αρνούμενοι την ακραία αυτή πράξη αυταρχισμού, τις ημέρες αυτές μάλιστα, με αποφασιστικότητα άνοιξαν την πόρτα της σχολής.

Με το που έγιναν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν βιαιότατη επίθεση από τα ΜΑΤ, με κλομπ, χημικά και κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι φοιτητές/τριες. Η αστυνομία παραβίασε ωμά το άσυλο και άρχισε να κυνηγά και να κτυπά φοιτητές μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι διαδήλωναν υπέρ του ανοίγματος της σχολής. Αποκαλύφθηκε πλήρως τώρα, στα μάτια όλου του κόσμου, που αποσκοπεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ: στο κτύπημα του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, στο κτύπημα της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών που ενοχλούν το σύστημα.

Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές/φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος του προαύλιου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, συσπειρωμένοι με τις ορδές των ΜΑΤ να τους απειλούν. Συγκλονίζει σε αυτές τις συνθήκες τα συνθήματα που φωνάζουν: «Ψωμί – παιδεία – ελευθερίας, η χούντα δεν τελείωσε το ΄73», «Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», «αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα ανατραπούν»!

Ηδη έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος έξω από την ΑΣΟΕΕ για συμπαράσταση, καταρχήν φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ. Ενώ οι φοιτητές καλούν σε μαζική κινητοποίηση, έτσι ώστε να αποτραπούν συλλήψεις και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στο εβδομαδιαίο λοκ άουτ και ζήτησαν να ανοίξει η σχολή τους!

Σαν χουντικές δυνάμεις κατοχής τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοΐδη, της Κεραμέως και του Μητσοτάκη χτυπάνε φοιτητές και καταλαμβάνουν την ΑΣΟΕΕ ρίχνοντας χημικά, κρότου λάμψης και κάνοντας συλλήψεις φοιτητών!» Και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ζητά: «Να φύγουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Κάτω η βάρβαρη πολιτική της ΝΔ» και καλεί σε συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ.

Πηγή: ΠΡΙΝ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ