αστυνομία αγροτικά

Έδωσαν τα χρήματα από 11 ΜΕΘ για να αγοράσουν… Nτάτσουν στην αστυνομία

Τη στιγμή που οι γιατροί στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας καλούνται να αποφασίσουν ποιοι ασθενείς τους θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν, επειδή δεν θα έχουν πρόσβαση σε ΜΕΘ, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε για πολλοστή φορά την ανανέωση του στόλου της… αυτή τη φορά με αγροτικά οχήματα.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, συγκρίνοντας το κόστος κάθε οχήματος και τα χρήματα που απαιτούνται για μια ΜΕΘ, υπολόγισε ότι το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να έχει προφέρει στους Έλληνες πολίτες 11 μονάδες εντατικής θεραπείας. Να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός γίνεται με την υψηλότερη διαθέσιμη τιμή ΜΕΘ.

Πρόκειται για το γνωστό δίλλημα που αντιμετωπίζει κάθε κυβέρνηση η οποία καλείται να διαχειριστεί περιορισμένους πόρους και το οποίο οι οικονομολόγοι αποκαλούν «βούτυρο ή όπλα». Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κυβερνώντες (και αυτό αφορά και τις προηγούμενες, σχετικές παραγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) προτίμησαν να «αφαιρέσουν« χρήματα από τον προϋπολογισμό της υγείας για να πουλήσουν στο ψηφοφόρους τους το δόγμα τάξη και ασφάλεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα σχόλια που ακολουθούν την ανακοίνωση της αστυνομίας ένας πολίτης, που φαίνεται να είναι πυροσβέστης, εξηγεί την προνομιακή αντιμετώπιση των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε άλλες ομάδες του δημόσιου τομέα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ