ακροδεξιοί λύκειο ευόσμου ε' ελμε

Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Γνωστοί ακροδεξιοί οι «αρνητές» στο Λύκειο Ευόσμου

Οι εκπαιδευτικοί της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς ακροδεξιών σε δάσκαλους και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου.

Σημειώνουν πως δεν πρόκειται για «μεμονωμένες ενέργειες» αρνητών των self-test ή της μάσκας, αλλά για «οργανωμένη κίνηση γνωστών κύκλων οι οποίοι συνεχώς παρεμβαίνουν στα σχολεία, άλλοτε με εθνικιστικά ζητήματα, άλλοτε ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και στην παρουσία των προσφύγων στη χώρα, άλλοτε με επιθέσεις και απειλές εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους και στοχοποίηση εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «τους θρασύδειλους αυτούς που επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Στην περιοχή είναι γνωστές οι ενέργειές τους κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία, αλλά και επιθέσεις και απειλές με ρατσιστικό περιεχόμενο σε σχολεία».

Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών» και, αφού σημειώνουν πως «τα self-test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα», εκφράζουν εκ νέου τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έλεγχο και ιχνηλάτηση από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία, άμεσο εμβολιασμό του προσωπικού και προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις και απειλές ενάντια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου από ακραία στοιχεία

Υπερασπιζόμαστε τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία με όλα τα μέτρα προστασίας

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις και απειλές ακραίων στοιχείων ενάντια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Λυκείου Ευόσμου, τους προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, τις απειλές κατά της ζωής τους, τις μηνύσεις, την προσπάθεια να αποτρέψουν τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια ενάντια στη χρήση των self test ή της μάσκας. Πρόκειται για οργανωμένη κίνηση γνωστών κύκλων οι οποίοι συνεχώς παρεμβαίνουν στα σχολεία, άλλοτε με εθνικιστικά ζητήματα, άλλοτε ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και  στην παρουσία των προσφύγων στη χώρα, άλλοτε με επιθέσεις και απειλές εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους και στοχοποίηση εκπαιδευτικών. Τελευταία αποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος και διακινούν πανελλαδικά έντυπα μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών για εσχάτη προδοσία, όπως αποδεικνύουν και παρόμοιες επιθέσεις και απειλές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καταγγέλλουμε τους θρασύδειλους αυτούς που επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Στην περιοχή είναι γνωστές οι ενέργειές τους κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία, αλλά και επιθέσεις και απειλές με ρατσιστικό περιεχόμενο σε σχολεία.

Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Η παρουσία  δεκάδων με στρατιωτική εμφάνιση, χωρίς μάσκες, έξω από το σχολείο είχε ως στόχο να σπείρει το φόβο για να επιβάλουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους. Η ίδια εικόνα της παρουσίας τους έξω από το αστυνομικό τμήμα τη χθεσινή μέρα αποτελεί πρόκληση για όλους τους πολίτες που τιμωρήθηκαν, πολλές φορές άδικα, με επιβολή προστίμου για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Το κράτος αξιοποιεί όλους αυτούς για να καλύψει την αποτυχημένη και εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Οι μαθητές σήμερα επανέκτησαν το χώρο του σχολείου τους μετά την προσπάθεια κατάληψης από ελάχιστους μαθητές και εξωσχολικούς που αρνούνται τη χρήση των self test και της μάσκας. Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν δια ζώσης με όλα τα μέσα προστασίας, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από την αρχή της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και καταδίκασε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Απαιτούμε τώρα:

– 15 μαθητές στα τμήματα

– τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία

– επιπλέον προσωπικό καθαριότητας

– άμεσο εμβολιασμό όλου του προσωπικού των σχολείων

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ