Πίτερ Ρόμπινσον,
O Πίτερ Ρόμπινσον, ιδρυτικό στέλεχος του DUP

DUP: Από παρακρατικοί τρομοκράτες, συνεργάτες της Τερέζα Μέι

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), της Βόρειας Ιρλανδίας, με το οποίο αποφάσισε να συνεργαστεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά τον… πανωλεθριαμβο στις εκλογές, έχει τη δική του σκοτεινή ιστορία να διηγηθεί.

Αρκετά από τα στελέχη του διατηρούσαν ιστορικούς δεσμούς με παραστρατιωτικές ομάδες ενωτικών που μάχονταν για την παραμονή της Β.Ιρλανδίας υπό βρετανική κατοχή.

Αρκετά από τα σημερινά στελέχη του κόμματος, όπως ο Πίτερ Ρόμπινσον, προέρχονται από την τρομοκρατική οργάνωση Ulster Resistance, που κατηγορούνταν ακόμη και για την κλοπή και διακίνηση πυραύλων RPG στη Βόρεια Ιρλανδία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι συντηρητικοί στο Λονδίνο κατηγορούσαν τον Κόρμπιν για στήριξη της τρομοκρατίας λόγω των θέσεων που είχε εκφράσει στο παρελθόν για τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Τα τελευταία χρόνια το DUM δίνει μάχες ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών για εκτρώσεις και τους γάμους ομοφυλόφιλων ενώ αρνείται τις ευθύνες της βιομηχανίας για τις κλιματικές αλλαγές. Παρόλα αυτά αρκετά στελέχη του κατηγορήθηκαν για μεγάλη απάτη σε εταιρεία βιοκαυσίμων, που μετατράπηκε σε “αεροπλανάκι”.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ