σαουδική αραβία

Δολοφόνησαν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο «όπως στο Pulp Fiction»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε διατάξει τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και να τεμαχίστηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία, αποκαλύπτει η Washington Post.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν στην εφημερίδα ότι είχαν υποκλέψει σχετικές συνομιλίες, που αποκάλυπταν σχέδιο με χαρακτηριστικά «απαγωγής» από ομάδα 15 Σαουδαράβων, που μετακινήθηκαν για το λόγο αυτό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με απόφαση του 2015, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν άτομα που κινδυνεύουν από απαγωγή, σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Σύμφωνα όμως με τις πηγές της Washington Post, τέτοια προειδοποίηση δεν δόθηκε ποτέ στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Την ίδια ώρα Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στους New York Times ανέφεραν ότι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κλήθηκε και ιατροδικαστής, ο οποίος φέρεται να τεμάχισε το πτώμα του δημοσιογράφου με ιατρικό πριόνι.

«Είναι σαν το Pulp Fiction», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κασόγκι πρέπει να δολοφονήθηκε δύο ώρες από τη στιγμή που εισήλθε στην πρεσβεία, στο πλαίσιο μιας πολύ καλά οργανωμένης επιχείρησης.

Για τραγική ειρωνεία της τύχης, πριν από μήνες στο Info-war είχαμε συγκρίνει την επικοινωνιακή πολιτική της Σαουδικής Αραβίας για την συγκάλυψη εγκλημάτων, με την περίφημη σκηνή με τον Χάρβεϊ Καϊτέλ από το Pulp Fiction. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα κατηγορούνταν ότι αντέγραψαν κυριολεκτικά και άλλες σκηνές από την ταινία.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ