ολυμπιακά αγωνίσματα

Δίνουν 750.000 ευρώ για την αποτροπή… ριζοσπαστικοποίησης των νέων

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Διαβάστε τις διευκρινίσεις για το θέμα που δίνουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.

Έως και 750.000 ευρώ σε περίπου 15 προγράμματα που θα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό σαν μέσο “πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης” των νέων, θα προσφέρει το υπουργείο εσωτερικών, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο καλείται να συμβάλλει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου διαβάζουμε ότι “ο αθλητισµός µπορεί να συµβάλλει στην αντιµετώπιση της πρόκλησης που συνιστά η καταπολέµηση της ριζοσπαστικοποίησης (sic), καθώς επίσης και στην προώθηση ευρωπαϊκών αξιών όπως η ανεκτικότητα, η ένταξη και ο διαπολιτισµικός διάλογος”.

Στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναφορά σε “ευάλωτους” νέους που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και προτείνεται σε αθλητικά σωματεία να συνεργάζονται με “τις τοπικές αρχές που είναι αρµόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τροµοκρατία” προκειμένου να τους εντοπίζουν.

Πιο απλά ο ασφαλίτης της γειτονιάς θα εντοπίζει τους νέους που έχουν τάση για ριζοσπαστικοποίηση και ο τοπικός γυμναστικός σύλλογος ή η κοινωνία των πολιτών … θα τους γυμνάζει.

Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια ο όρος ριζοσπαστικοποίηση, αναφέρεται όμως ότι στόχος είναι η πρόληψη “της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεµισµό ” και επισημαίνεται ότι ότι “η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί βασικό στοιχείο του αγώνα κατά της τροµοκρατίας στην ΕΕ”.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε μια χώρα το κυβερνών κόμμα της οποίας ονομάζεται Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ