τράπεζα πειραιώς

Δημοσιογραφία των δελτίων Τύπου για την τράπεζα Πειραιώς και την Thomas Cook

Λέξη προς λέξη αντέγραφαν αρκετές ελληνικές εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ τις ανακοινώσεις της τράπεζας Πειραιώς για το δάνειο 40 εκ ευρώ που χορήγησε το 2018 στην πτωχευμένη πλέον Thomas Cook και συγκεκριμένα στην Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), η οποία αποτελεί joint venture μεταξύ της Thomas Cook plc και της LMEY Investments.

Σε εφημερίδες όπως το Βήμα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπως η iefimerida, ο ANT1, και το Protagon δεν άλλαξαν ούτε τα σημεία στίξης. Παρόλα αυτά το κείμενο δεν παρουσιάζεται ως δελτίο Τύπου αλλά σαν είδηση και ρεπορτάζ των συγκεκριμένων μέσων.

Οι οικονομικοί συντάκτες σε όλο τον κόσμο γνώριζαν βέβαια από το 2011 για τα χρέη του κολοσσού στον κλάδο του τουρισμού. Στην Ελλάδα όμως οι πληροφορίες που διοχετεύει η Πειραιώς δεν αμφισβητούνται σχεδόν ποτέ καθώς η τράπεζα αποτελεί έναν από τους βασικότερους χορηγούς διαφημιστικών πακέτων και δανείων προς ζημιογόνα ΜΜΕ.

Εξίσου προβληματική ήταν όμως και η κάλυψη της συνάντησης που είχε τον Ιούλιο ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον CEO της εταιρείας, Peter Fankhauser. Ενώ στόχος της συνάντησης ήταν να καθησυχάσει η Thomas Cook την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται είχε πληροφορίες για την τραγική κατάσταση της εταιρείας, αρκετά ΜΜΕ είτε δεν μετέδωσαν την είδηση ή την παρουσίασαν σαν μια ευκαιρία νέων συνεργασιών και… ανάπτυξης.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι εάν ο Θεοχάρης είναι «γκαντέμης», όπως ισχυρίζονται τώρα αρκετά ΜΜΕ αλλά εάν είχε λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κρίσης.

Μάλλον οι προειδοποιητικές βολές πριν από το μεγάλο κανόνι ακούγονταν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα.

thomas cook θεοχάρης
Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ