Εξωτερικές μονάδες air-condition σε εξωτερικό τοίχο εργατικής πολυκατοικίας πασχίζουν να προσφέρουν δροσιά.

Δικαίωμα στη δροσιά — Νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού INFO-WAR

Μπορεί ένα air condition να άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας στον 20ο αιώνα; Θα είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Ρόναλντ Ρίγκαν αν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα κλιματιστικά; Είναι η δροσιά ζήτημα ταξικό;

Στο έβδομο επεισόδιο του «INFO-WAR: Ιστορίες από το Gotham City», με τίτλο «Δικαίωμα στη δροσιά» που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου τα μεσάνυχτα στο AtticaTV, ο Άρης Χατζηστεφάνου από τη Νέα Υόρκη μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο και στο «πρώτο κύμα» δροσιάς, όταν πριν από 120 χρόνια ένας εκδοτικός οίκος στο Μπρούκλιν προσπάθησε να δημιουργήσει μια συσκευή που θα μείωνε την υγρασία στις εκτυπωτικές μηχανές και κατασκεύασε (σχεδόν κατά λάθος) το πρώτο air condition. Μαζί με τον Χρήστο Αβραμίδη από την Αθήνα, εξηγούν γιατί οι φτωχοί στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ζουν σε γειτονιές με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Το INFOWAR, ένα από τα παλιότερα ελληνικά podcast, επέστρεψε στην τηλεόραση. Σε κάθε επεισόδιο μια φαινομενικά απλή παρατήρηση από τη ζωή στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε έναυσμα για την ανάλυση κρίσιμων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών φαινομένων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Τσάντας. Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Ερμής Γεωργιάδης.
Αποκλειστικά από το Attica TV, σε πρώτη προβολή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και σε επανάληψη το Σάββατο στις 20:00.
Δείτε όλα τα προηγούμενα επεισόδια στο Info-war.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ