Οι Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας διοργανώνουν διαγωνισμό ερασιτεχνικής γελοιογραφίας με θέμα «Δημιουργικές ασάφειες 2018» και έπαθλο ένα τρίωρο εργαστήρι γελοιογραφίας με τον Soloúp.

Ο διαγωνισμός γίνεται με αφετηρία το διαδραστικό άλμπουμ Δημιουργικές ασάφειες του Soloúp που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι 2017 από τις εκδόσεις Τόπος.

Πρόκειται για μια γελοιογραφική αναδρομή στη μνημονιακή λαίλαπα, ένα ασπρόμαυρο άλμπουμ που καλεί τον αναγνώστη να το χρωματίσει, να γεμίσει τα άδεια μπαλονάκια με δικές του ατάκες, να κάνει χαρτοκοπτική με τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ, να παίξει το ένθετο επιτραπέζιο παιχνίδι της κρίσης «ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ» (SURVIVOR OF THE MONTH).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου. Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή και θα εκτεθούν στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ. – Δεκελείας 152 & Ατταλείας Νέα Φιλαδέλφεια) από τις 28 Απριλίου – 6 Μαΐου 2018.

Η βράβευση των 16 καλλιτεχνών που θα παρακολουθήσουν το workshop γελοιογραφίας θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. στις 6μ.μ.

 

Οδηγίες και όροι συμμετοχής:

Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) Με υλικό που θα βρείτε στο άλμπουμ Δημιουργικές ασάφειες (σ. 38-39, 85-87, 90-91) ή που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Τόπος.
2) Με εντελώς δικές σας γελοιογραφίες (από μία έως τρεις) που θα μας στείλετε ηλεκτρονικά στο [email protected] ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Εκδόσεις Τόπος, Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα, με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων: Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αποστολή έργων:
– Σε περίπτωση ψηφιακής αποστολής μέσω email τα έργα πρέπει να είναι σε εκτυπώσιμη ανάλυση (300 dpi). Τα έργα που θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου δεν θα επιστραφούν. Γι’ αυτό προτιμήστε να στείλετε καλές αναπαραγωγές διαστάσεων Α4 ή Α3.
– Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας ή/και email του διαγωνιζόμενου. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί άκυρη.
– Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 16/3/2018-20/4/2018.