βιομε

Διαδήλωση υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Πηγή: alterthess

Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν το Σάββατο οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, ενώ σε αυτήν καλούν πλήθος συλλογικοτήτων με σύνθημα: «Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Δεν θα τους αφήσουμε!».

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την πώληση του οικοπέδου που βρίσκεται το εργοστάσιο σε ξένο fund, θέτουν το εγχείρημα σε μεγάλο κίνδυνο, κάτι που οι εργαζόμενοι αλλά και οι αλληλέγγυοι-ες τόσα χρόνια στο εγχείρημα δεν προτίθενται να το επιτρέψουν.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου. Όπως έχουν επισημάνει, θα συνεχίσουν να παράγουν στους χώρους του εργοστασίου, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος στείλουν τα ΜΑΤ για να τους σταματήσουν. Το ίδιο δηλώνουν και οι αλληλέγγυοι/ες που εδώ και χρόνια έχουν στηρίξει ποικιλοτρόπως το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν την περιφρούρηση της λειτουργίας του εγχειρήματος, η συνέλευση αλληλεγγύης αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 11/2 στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία της Καμάρας.

Το κάλεσμα στη διαδήλωση του Σαββάτου:

«Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Δεν θα τους αφήσουμε!

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει όσο ποτέ.

Να φτάσει το μήνυμά μας παντού!

Η δικαστική εξουσία και το κεφάλαιο ξεπούλησαν στα μουλωχτά το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο σε ξένο fund.

Εμείς οι εργάτ(ρι)ες της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ΜΑΤ. Αλλά και να μας βγάλουν εμείς θα ξαναμπούμε. Γιατί αυτό το μέρος είναι η ζωή μας και γιατί το χρωστάμε σε εσάς. Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία.

Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, το μοναδικό εργοστάσιο που πληρώνονται όλοι το ίδιο, το μοναδικό εργοστάσιο που απελευθερώθηκε από τον καπιταλιστή και αποδόθηκε στην κοινωνία, κινδυνεύει. Και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είσαι εσύ.

Σε αυτά τα 10 χρόνια τα βάλαμε με Θεούς και Δαίμονες. Μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας έκοψαν το ρεύμα εργολάβοι της ΔΕΗ, μας έβγαλε στο σφυρί η δικαστική εξουσία. Αλλά αντισταθήκαμε και αντέξαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Όμως όσο ακλόνητη κι αν είναι η θέλησή μας η πραγματική μας δύναμη δεν είναι αυτή. Η πραγματική μας δύναμη είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις λέξεις.

Έχουμε ελάχιστο καιρό ακόμα, για να τους μπλοκάρουμε. Και θα το κάνουμε. Κάθε δράση μετράει. Κάθε συζήτηση για τη ΒΙΟΜΕ, κάθε αφίσα, κάθε σύνθημα σε τοίχο, κάθε πορεία, κάθε συναυλία αλληλεγγύης, κάθε μικροφωνική, κάθε μικρή και μεγάλη συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε παρέμβαση σε ΜΜΕ. Κάθε ψήφισμα σωματείου και κάθε υπογραφή. Και όλα αυτά σα ρυάκια να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου που θα διαδηλώσει στους δρόμους.

Οι νόμοι του κεφαλαίου είναι πανίσχυροι. Αλλά ο νόμος του οργισμένου λαού, μπορεί να τους διαλύσει!

Η υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ ξεκινάει αυτό το Σάββατο!

TA ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΩΝ!»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ