σκλάβοι ΕΛ.ΑΣ. έβρος διακινητές μετανάστες επαναπροωθήσεις

Διαχωρίζουν τη θέση τους εργαζόμενοι της HumanRights360 για τον Έβρο

Ύστερα από τη δημόσια δήλωση του ιδρυτή της οργάνωσης HumanRights360, Επαμεινώνδα Φαρμάκη, σχετικά με το περιστατικό των αποκλεισμένων προσφύγων στον Εβρο – την οποίο η κυβέρνηση έχει κάνει «σημαία» τις τελευταίες ημέρες, εργαζόμενοι στην ΜΚΟ εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους.

Σύμφωνα με το Left.gr η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΜΚΟ, Ελένη Τάκου, παραιτήθηκε μια ημέρα νωρίτερα δημοσιοποιώντας τη διαφωνία της με τη δήλωση του διευθυντή της οργάνωσης.

Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους αλλά και στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, που έχει στοχοποιηθεί για τη στήριξη των προσφύγων στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση, δια του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, είχε απειλήσει την ΜΚΟ ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες «σχετικά με την είσοδο δημοσιογράφου ξένου μέσου στο ΚΥΤ του Φυλακίου Έβρου με την ιδιότητα του μεταφραστή στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου δύο οργανώσεων, ο ιδρυτής της οργάνωσης HumanRights360».

Αναλυτικά η δημόσια θέση εργαζομένων:

Ως εργαζόμενες/οι στην HumanRights360 νιώθουμε χαρά και περηφάνια για τη δουλειά που έχουμε κάνει έως τώρα και με πολύ κόπο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την οργάνωση. Ωστόσο, από την εμπειρία που έχει ο/η καθένας/μια από εμάς στο πεδίο του προσφυγικού και ως πολιτικά όντα, νιώθουμε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε, να εκφράσουμε δημόσια πως, για εμάς, το γεγονός της πρόσφατης δήλωσης του διευθυντή της οργάνωσης προσκρούει στις αξίες μας, και το μέχρι τώρα έργο της HumanRights360..

Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες/ους που εμπλέκονται στην υπόθεση και ειδικότερα στην Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και τις συναδέλφισσες/ους από άλλες οργανώσεις που αυτή τη στιγμή στοχοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των λειτουργημάτων και των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενες/οι, συνεργάτιδες/ες της HumanRights360 που δραστηριοποιούνταν την 15η Σεπτεμβρίου 2022.

Άννα Μιχαλακέλη

Θοδωρής Μπογέας

Σεμπένε Ισέτε

Χριστίνα Στυλλιανίδη

Τιμόκλεια Ψαλλιδάκη

Κατερίνα Πουρναρά

Μαρία Παρασκευά

Σταυρούλα Παλαιολόγου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ