τελευταίο ταξίδι

Δεύτερη εβδομάδα προβολών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για το Τελευταίο Ταξίδι

Το ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι» του Άρη Χατζηστεφάνου, με τον Γιάννη Αγγελάκα και την Όλια Λαζαρίδου, συνεχίζει τις προβολές του μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου, στην Αθήνα στον κινηματογράφο Τριανόν και στη Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο Ολύμπιον (δείτε παρακάτω τις ώρες προβολών).

To Τελευταίο Ταξίδι έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 24 Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συνεχίζει το ταξίδι του και εκτός Ελλάδας με προγραμματισμένες προβολές στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη κ.α.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους.

Οι παλιοί αχθοφόροι αφήνουν τις χειράμαξες και γίνονται ντελίβερι της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια του Τόκιο που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία Metropolis. Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο τη σύγκρουση υπερδυνάμεων για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία αλλά και μια πανδημία που ξεκινά – τότε όπως και τώρα – από την Ασία για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα γυρίσματα στην Ιαπωνία διήρκεσαν έναν χρόνο και εμπλουτίζονται με στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το μοντάζ υπογράφει και αυτή τη φορά ο Άρης Τριανταφύλλου, ενώ ο μουσικός παραγωγός Rsn δημιουργεί την πρωτότυπη μουσική με Jazz, Trip Hop και Electronica ήχους. To Post Production επιμελήθηκε ο Θάνος Τσάντας. Επεξεργασία ήχου από τον Άρη Αζιλαζιάν και τον Γιάννη Μαρκοπουλιώτη. Σχεδιασμός αφίσας από τη Λουίζα Καραγεωργίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο site μας https://moviementa.com/last-voyage/

Πρόγραμμα προβολών
Αθήνα: Κινηματογράφος Τριανόν, Πέμπτη 31/3- Τετάρτη 6/4, 19:00 – 22:00
Θεσσαλονίκη: Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πέμπτη 31/3 – Τρίτη 5/4, 19:30 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ