Δες σε βίντεο πως θα ήταν η ζωή σου αν ήσουν μαύρος στις ΗΠΑ

Σε ένα εξαιρετικό βίντεο η Brave New Films παρουσιάζει τις διαφορές στην καθημερινότητα δυο ανθρώπων που διαφέρουν μόνο στα χρώμα τους δέρματός τους.

Οι παραγωγοί παρουσίασαν το βίντεο για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα πραγματικά αίτια της εξέγερσης στη Βαλτιμόρη.

Μεταξύ άλλων το βίντεο αναφέρει ότι μαύροι που στέλνουν πανομοιότυπα βιογραφικά σε επιχειρήσεις έχουν 50% χαμηλότερες πιθανότητες να λάβουν απάντηση εάν το όνομά τους χρησιμοποιείται συχνότερα από μέλη της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ. Αντίστοιχα πολιτικοί και των δυο κομμάτων αγνοούν πολύ συχνότερα τις επιστολές ψηφοφόρων του με ονόματα μαύρων.

Οι λευκοί έμποροι αυτοκινήτων χρεώνουν κατά μέσο όρο τους αφροαμερικανούς κατά 700 δολάρια περισσότερο σε σχέση με τους λευκούς.

Η αστυνομία σταματά κατά 50% συχνότερα μαύρους οδηγούς αυτοκινήτων.

Τα μεσιτικά γραφεία δείχνουν κατά 17% λιγότερα σπίτια σε μαύρους πελάτες.

Η αστυνομία συλλαμβάνει αφροαμερικανούς τέσσερις φορές συχνότερα για χρήση μαριχουάνας σε σχέση με τους λευκούς παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά χρήσης στις δυο κοινότητες είναι ακριβώς τα ίδια.  Γενικότερα οι μαύροι οδηγούνται έξι φορές συχνότερα στη φυλακή για την τέλεση ίδιων αδικημάτων με τους λευκούς.

Οι γιατροί ενημερώνουν σπανιότερα τους μαύρους ασθενείς τους για πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ