γεωργιάδης γκέμπελς

Δεν ζητάτε μια συγγνώμη και για τον Γκέμπελς; Τώρα που γυρίζει

Τώρα που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να απολογηθεί για την μακροχρόνια διαφήμιση βιβλίων του αρνητή του ολοκαυτώματος και βασικού εκφραστή του εθνικοσοσιαλισμού Κ.Πλεύρη, μήπως είναι ευκαιρία να του θυμίσουμε ότι παλαιότερα χόρευε με συνθήματα εμπνευσμένα από λόγια του Γκέμπελς;

Όπως εξηγούσε παλαιότερα το jungle-report η ακριβής φράση ήταν «Όμως όταν φύγουμε τότε η γη θα τρέμει» («aber wenn wir abtreten, dann soll der Erdkreis erzittern»).

Αυτό το είχε πει, κλείνοντας πίσω του δυνατά την πόρτα, μετά από ένα τσακωμό που είχε με τον στενό του συνεργάτη Hans Fritzsche όταν ο Κόκκινος Στρατός έμπαινε στο Βερολίνο.

Ο πανικός τότε ήταν έκδηλος στο Führerbunker, στο καταφύγιο του Φύρερ δηλαδή, τα νεύρα τεντωμένα και οι συνεχείς τσακωμοί μεταξύ τους ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Αν βέβαια ο Γεωργιάδης ζητήσει συγγνώμη για τον Γκέμπελς ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αρχίσουν να απολογούνται για την στήριξή τους και στον ελληνικό φασισμό του μεσοπολέμου.

Και ύστερα ήρθε και ο Δένδιας να διεκδικήσει στη βουλή την πολιτική κληρονομιά του Μεταξά οπότε το ζήτημα μετακινήθηκε από την άκρα δεξιά της ΝΔ στο συνταγματικό τόξο.

Ο Μεταξάς στην Καστέλα με τον Γκέμπελς

Αν βέβαια πιάσουμε τους πολιτικούς που στήριζαν τον Μεταξά γιατί να μην μιλήσουμε για τα εκδοτικά συγκροτήματα (όπως το συγκρότημα Λαμπράκη) και τους εκδοτικούς οίκους (όπως τον Ελευθερουδάκη), που συνεργάζονταν απευθείας με τον Γκέμπελς.

Οπότε αφήστε το καλύτερα. Αν αρχίσουμε τις συγγνώμες θα ξεκληριστεί ο εθνικός κορμός.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ