Επτά συμπεριφορές των Ευρωπαίων σε πρόσφυγες που θα ζήλευαν οι ναζί

Με αφορμή την απόφαση της Δανίας και της Γερμανίας να κατάσχουν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα προσφύγων ο Independent παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη εξανδραποδίζει τους πρόσφυγες.

Αυτό που παραλείπει να συμπληρώσει η βρετανική εφημερίδα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές χρησιμοποιούνταν από τους ναζί εναντίον των Εβραίων, των κομμουνιστών, των τσιγγάνων κ.τ.λ

Εμείς (υπερβολικοί όπως πάντα) σκεφτήκαμε να εμπλουτίσουμε το πολύ ενδιαφέρον θέμα του Independent με μερικές δικές μας φωτογραφίες.

Οι συγκρίσεις είναι προφανώς υπερβολικές, αν σκεφτεί κανείς που κατέληξαν οι Εβραίοι και άλλες ανεπιθύμητες ομάδες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν από το ολοκαύτωμα όμως υπήρξε μια περίοδος προετοιμασίας της κοινής γνώμης που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από όσα βιώνουν σήμερα οι πρόσφυγες από τους «πολιτισμένους» Ευρωπαίους πολίτες, τους πολιτικούς τους και τα μέσα ενημέρωσης.

1) Σήμανση των σπιτιών και περιβραχιόνια

Στο Μιντλσμπρο έβαψαν τις πόρτες σε σπίτια αιτούντων άσυλο κόκκινες για να τους ξεχωρίζουν ενώ στο Κάρντιφ αναγκάζουν τους πρόσφυγες να φορούν περιβραχιόνια εάν θέλουν να λαμβάνουν φαγητό.

19112-pr4lhr

eastofsuez_jude

01_26022638_77cf96_2657482a

1-cwu77lLcDqH5mzdJEeyKFA

2) Συρματοπλέγματα

Η Σλοβενία, η Αυστρία και η Ουγγαρία ύψωσαν συρματοπλέγματα ύψους 3 μέτρων στο εσωτερικό της ζώνης του Σέγκεν. Η Ελλάδα το έκανε στα εξωτερικά σύνορα.

19112-1le6vi7

_82396093_023911566-1

3) Καταστροφή καταλυμάτων

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες είδαν τα πρόχειρα καταλύματα του να γκρεμίζονται από μπουλντόζες στο Καλαι την προηγούμενη εβδομάδα. Στις προηγούμενες επιχειρήσεις η αστυνομία δεν τους είχε προειδοποιήσει καν, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν απέναντι στις μπουλντόζες.

19112-imojxf

Bundesarchiv_Bild_146-1970-083-42,_Magdeburg,_zerstörtes_jüdisches_Geschäft

4) Οδηγίες συμπεριφοράς και απαγόρευση εισόδου

Σε αρκετές γερμανικές πόλεις οι αρχές εξέδωσαν φυλλάδια στα οποία δίνουν συμβουλές συμπεριφοράς σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετά νυχτερινά κέντρα απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους δεν μιλούν αγγλικά ή γερμανικά ενώ δημοτικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε μετανάστες ακόμη και στις δημόσιες πισίνες. Αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά μικρών ομάδων προσφύγων και μεταναστών απέναντι σε γυναίκες.

Munich-dont-touch-girls

jews-not-allowed-sign

5) Παράνομες απελάσεις

Χώρες όπως η Τουρκία, η Νορβηγία και η Ελλάδα προχώρησαν σε μυστικούς ή ανοιχτούς επαναπατρισμούς προσφύγων κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών.

19112-18td4nn

12-10-39

6) Πορείες εναντίον μεταναστών

Ένας στους οκτώ Γερμανούς θα συμμετείχαν σε πορείες εναντίον των μεταναστών ένα πραγματοποιούνταν στην πόλη τους, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Al Jazeera.

pegida_germany_muslim_immigration_poll_0101

nazis-marching-with-their-swastika-flag-and-u-s-flag

7) Ρατσιστικές επιθέσεις από μέσα ενημέρωσης

Τα σκίτσα αριστερά παρουσιάζουν τους Εβραίους σαν ποντίκια στη ναζιστική Γερμανία. Δεξιά η Daily Mail παρουσιάζει τους πρόσφυγες σαν ποντίκια. Πιο ευρηματικός ο Χατζόπουλος στην Καθημερινή παρουσιάζει τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια.

https://twitter.com/Cuphook108/status/666563241707982848?ref_src=twsrc%5Etfw

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ