μαραντόνα ελευθεράτος σαχίνης

Δ. Ελευθεράτος: Ο αντισυμβατικός Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ένας από τους σημαντικότερους αναλυτές της κοινωνιολογικής προσέγγισης του ποδοσφαίρου, μιλώντας στον 98.4 του Ηρακλείου και τον Γιώργο Σαχίνη με αφορμή τον θάνατο ίσως του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα, αναμόχλευσε μερικές από τις μαγικές στιγμές του εντός και εκτός γηπέδων, σημειώνοντας με νόημα ότι ο Μαραντόνα υπήρξε αντισυμβατικός σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του.

Υπήρξε όμως ταυτόχρονα το πρόσωπο στον χώρο του ποδοσφαιρικού θεάματος που δεν δίστασε να αντιταχθεί στο πιο καλοκουρδισμένο σύστημα συμφερόντων, προφανώς με συνέπειες που αν και γνώριζε, δεν υποχώρησε μπροστά τους ούτε μία στιγμή.  

Ο Διονύσης Ελευθεράτος υπενθύμισε την ενσάρκωση της ρήσης του Γκαλεάνο για τον Μαραντόνα, μέσα από στιγμές που έγραψαν ιστορία στα ποδοσφαιρικά και κοινωνικά πράγματα της εποχής του: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν λατρεύτηκε μόνο για τα μοναδικά ζογκλερικά του, αλλά επειδή ήταν ένας θεός βρώμικος, αμαρτωλός. Ο πιο ανθρώπινος από τους θεούς».

Πηγή: Νέα Κρήτη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ