Απόσπασμα από το 8ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «INFO-WAR: Ιστορίες από το Gotham City», που είναι αφιερωμένο στην Copaganda. Η εικόνα δείχνει μηχανές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Copaganda – Η προπαγάνδα της αστυνομίας

Στο όγδοο επεισόδιο του «INFO-WAR: Ιστορίες από το Gotham City», το τελευταίο για τη φετινή σεζόν, που προβλήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου τα μεσάνυχτα στο AtticaTV, ο Άρης Χατζηστεφάνου παρατηρεί το φαινόμενο της «Copaganda», δηλαδή της προπαγάνδας της αστυνομίας.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης δαπανά κάθε χρόνο περισσότερα χρήματα από το σύνολο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Με αυτά, μπορεί να αγοράσει εξοπλισμό που συναντάμε μόνο σε πολεμικές επιχειρήσεις αλλά και να «εξαγοράσει» την εικόνα της στα μέσα ενημέρωσης.

Εξετάζοντας τις σχέσεις της αστυνομίας με τη βιομηχανία του θεάματος σε όλο τον κόσμο — από τον Ντέρτι Χάρι μέχρι τον… ταξίαρχο Θεοχάρη – εξηγούν, μαζί με τον Χρήστο Αβραμίδη, πώς οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές διαστρεβλώνουν μέσω της copaganda την εικόνα μας για το έργο της αστυνομίας αλλά και την ίδια την έννοια της εγκληματικότητας.

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου, υπεύθυνος φωτογραφίας είναι ο Θάνος Τσάντας και την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Ερμής Γεωργιάδης. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η Κατερίνα Κωνσταντοπούλου.
Δείτε όλα τα προηγούμενα επεισόδια στο Info-war.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ