Το πρώτο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoΟpen Air Festival έρχεται στις 12-13-14 Οκτωβρίου στο κατειλημμένο εργοστάστιο της Σ.Ε.Βιο.Με στη Θεσσαλονίκη.

Ο δρόμος του συνεργατισμού, της αυτοδιαχείρισης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας στην εργασία, ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος ο οποίος επιλέξαμε να πορευτούμε με πρόταγμα την εργασία χωρίς αφεντικά, την ισοτιμία και την ισότητα.

Το φεστιβάλ τάσσεται το πλευρό των συνεργατικών δομών που λειτουργούν πραγματικά αμεσοδημοκρατικά και βλέπουν τους εαυτούς τους ως κομμάτι του προπλάσματος για μια άλλη κοινωνία. Μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και workshops, θα αναδειχθούν τα ζωντανά παραδείγματα συνεργατικών εγχειρημάτων που εργάζονται και λειτουργούν ριζοσπαστικά.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΕΚΘΕΣΕΙΣ-WORKSHOPS-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ΠΑΙΔΙΑ-GRAFFITI-ART PERFORMANCE

Πρόγραμμα φεστιβάλ:

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

6μ.μ. Προβολή της ταινίας Ussak και συζήτηση με τους δημιουργούς

Εκθέσεις

Graffiti (Serio Collective – RAUM)

9μ.μ. Συναυλίες:

  • stage 1: Χειμερινοί Κολυμβητές, Λάργκο Largo, Thanasis Papakonstantinou, Βουκολική Διαταραχή
  • stage X(ωρις κανόνα): The Speakeasies Swing Band, Aroma Caribe, Babis Batmanidis Co\m/pany, Σαδίκης Ντίνος, M.A.t.E.

—————————————————————————————–

Σάββατο 13 Οκτώβρη

12μ.μ. Παρουσίαση Συνεργατικών Εγχειρημάτων- Συνδιοργανωτών

12μ.μ. Φυσική Δόμηση και Διάφορες Τεχνικές της

3μ.μ. Agrotopia: Μια πλατφόρμα Σύνδεσης Παραγωγών – Καταναλωτών – Η νέα έκδοση της πλατφόρμας Agrotopia για τις δομές «Χωρίς Μεσάζοντες». Φέρνει κοντά παραγωγούς και δομές «Χωρίς Μεσάζοντες»

5μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ Ραδιόφωνο στο Πατάρι. Ένα ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακώστα, που παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα.

5μ.μ. Δημιουργία Νέου Συνεργατικού Εγχειρήματος

5μ.μ. Θεατρικό εργαστήρι Ιστορίες μέσα από τη Δυναμική της Ομάδας – Το εργαστήριο απευθύνεται σε ατομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

—————————————————————————————–

Κυριακή 14 Οκτώβρη

12μ.μ. Κατάληψη των Μέσων Παραγωγής

4μ.μ. Μη αποτελεσματική ακρόαση: Ενα εργαστήριο για την Μη αποτελεσματική ακρόαση. Η Μη-αποτελεσματική Ακρόαση είναι ένα πρόβλημα που αποτελεί μια βασική αιτία του γιατί η επικοινωνία μας με φίλους, οικογένεια και μέλη ομάδων συχνά αποτυγχάνει να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική. [Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα]

4μ.μ. Φύλο,σώμα,σεξουαλικότητα στην παιδική ηλικία

4μ.μ. Εναλλακτικές Μορφές Δικτύωσης στο Παρόν

Στη διοργάνωση του φεστιβάλ συμμετέχουν τα συνεργατικά εγχειρήματα: ΣΕ ΒΙΟΜΕ, Ακυβέρνητες Πολιτείες- Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, ThessPro, Συνεταιρισμός Τζεπέτο – Geppetto Co-operative, Το Κιβώτιο- Συνεταιρισμός/Κολεκτίβα Εργασίας, Mεταδεύτερο, Εκδόσεις των συναδέλφων, Ποέτα Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Καφέ, Το Ωραίον Ντεπώ, Το Παγκάκι- Καφενείο/Κολεκτίβα Εργασίας, Εκλεκτίκ, Terra Verde-chania, Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία, Bedreddin, AllosTropos, ΦωτΟμαδα, Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ.

 

12-13-14 Οκτώβρη
στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ – Θεσσαλονίκη
Είσοδος μεελεύθερη συνεισφορά (κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης)