ντοκιμαντέρ χρυσή αυγή υπόθεση όλων Αντζελίκ Κουρούνη

«Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας»: Η αντίσταση στην ακροδεξιά λαίλαπα

Πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα κάνει το νέο ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας». Θα ακολουθήσουν προβολές και συζητήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς της σκηνοθέτριας, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση», όπου εξερεύνησε, με κίνδυνο της ζωής της και των συνεργατών της, το πώς λειτουργεί το νεο-ναζιστικό μόρφωμα.

Στη νέα της ταινία, η Ελληνο-γαλλίδα σκηνοθέτρια και δημοσιογράφος αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα: ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό;

Έχοντας παρακολουθήσει στενά τη δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι την τελική καταδικαστική απόφαση, το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα και ψάχνει, εντός και εκτός συνόρων, τρόπους αντίστασης στην ακροδεξιά λαίλαπα.

GOLDEN DAWN TRAILER ENG SUBS FINAL.mp4 from Angélique Kourounis on Vimeo.

Το ντοκιμαντέρ της Αντζελίκ Κουρούνη έχει ήδη επιλεγεί σε 11 φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει λάβει το βραβείο Best Feature Documentary στο Independent Women Film Festival στο Λος Άντζελες και μια τιμητική διάκριση στο Cine Pobre στη Λα Παζ της Βολιβίας.

Χρηματοδοτείται από το κοινό του και μπορείτε να προσφέρετε την ενίσχυσή σας στον ιστότοπό του, https://goldendawnapublicaffair.com.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ