Χοσέ Μουχίκα: O «τρομοκράτης» των φτωχών

Pepe Mujica1 Σήμερα τραγουδάμε για τον Χοσέ Μουχίκα, από το κίνημα των Τουπαμάρο, τον αντάρτη που κατέλαβε την πόλη Πάντο της Ουρουγουάης. | Podcast με τον Άρη Χατζηστεφάνου
1 λεπτα

Οι εκπομπές διατίθενται δωρεάν. Mπορείτε να ενισχύσετε την παραγωγή τους:


Σήμερα, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω προηγούμενων απεργιακών υποχρεώσεων, αποχαιρετάμε έναν αντάρτη που ανέλαβε την εξουσία μιας χώρας.

Υποστηρίζουμε ότι είναι προβληματικό, εάν όχι προσβλητικό να τον θυμόμαστε σαν τον «πρόεδρο των φτωχών», ενώ ήταν κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα σημαντικότερα ένοπλα αντάρτικα πόλεων του τελευταίου αιώνα.

Τραγουδάμε για τον Χοσέ Μουχίκα, από το κίνημα των Τουπαμάρο, τον οποίο δεν θέλουμε να θυμόμαστε σαν τον άνθρωπο που οδηγούσε ένα παλιό σκαραβαίο, αλλά σαν τον αντάρτη που κατέλαβε την πόλη Πάντο της Ουρουγουάης.

Και για όλα αυτά ζητάμε, όπως είχαμε κάνει και για πριν από 15 χρόνια, τη βοήθεια της Αγκάθα Κρίστι, του Κώστα Γαβρά και του Μίκη Θεοδωράκη.

Βρες και κάνε subscribe το INFOWAR, στο Spotify, στα Apple Podcasts, στο YouTube, στο Podchaser και στο Podbean.

Μοιράσου το

Γίνε μέλος του INFO-WAR

Γίνε συνδρομητής με όποιο ποσό θέλεις και βοήθησέ το INFO-WAR να συνεχίσει.

Γίνε μέλος του INFO-WAR

Γίνε συνδρομητής με όποιο ποσό θέλεις και βοήθησέ το INFO-WAR να συνεχίσει .