βιομε
Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης

Χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

«Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά» διαμηνύει το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα μετά και την τριήμερη μεγάλη γιορτή της για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του κατειλημμένου εργοστασίου.

Εκεί βρέθηκαν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 άτομα, για να ενώσουν τις φωνές τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αξιοθαύμαστο αγώνα των συνεταιριστών.

Μία από τις συγκινητικές στιγμές ήταν όταν το πλήθος τραγούδησε το παραδοσιακό «Πότε θα κάνει ξαστεριά» φωτίζοντας τον χώρο, στη σκιά της επίθεσης στην έδρα της ΒΙΟΜΕ μέσα στην εβδομάδα με διακοπή ρεύματος.

«Δέκα χρόνια τώρα δεν είναι ουτοπία, είναι το εργοστάσιο που γράφει ιστορία» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Στη σκηνή ανέβηκαν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Χαρούλης, Χαϊνηδες, Koza mostra και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε βρεθεί στην ΒΙΟΜΕ ακριβώς πριν δέκα χρόνια.

Προηγήθηκε το Σάββατο δυναμικό live με τους Foreplay, Paranoid reverb, Μormo, Καταχνιά, Άγγελοι Τσιτσάνη και Ravels.

Ακολουθεί χαιρετισμός εργαζομένου, που ευχαρίστησε για τη στήριξη του κόσμου, και μήνυμα, που διαβάστηκε, για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ και την εργατική αυτοδιαχείριση, ενάντια στην λαίλαπα του καπιταλισμού, με καταγγελία για το δυστύχημα στα Τέμπη, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τα ναυάγια προσφύγων κ.α.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ